sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Villakangastakki, kaulaliina ja kovaa faktaa vaatteiden hankinnasta

Ulkotakin valinnassa kannattaa olla tarkka, koska yleensä kyseisiä vaatteita ei hankita älyttömän monia kappaleita roikkumaan henkariin. Miehen ei yleensä siksi kannata lähteä yksin ulkotakkiostoksille (eikä vaateostoksille muutenkaan, paitsi jos meinaa ostaa mustia sukkia), sillä jos tässä mokaa, virhettä ei niin vain korjata jättämällä vaatetta kaapin syövereihin. Jos itse olen hankkimassa ulkotakkia, otan nykyään aina jonkun naispuolisen ihmisen mukaan. On toki suotavaa, että mukana takkia valitsemassa on oma kömö (Kömö = nainen, tyttö, naisystävä, tyttöystävä vanhassa Haminan slangissa. Sana "kömö" viittaa siis naiseen jonka kanssa on vispilänkauppaa ja käyttöesimerkkeinä seuraavat: "Sil on joku uus kömö." eli "Hänellä on uusi naisystävä." ja "Sen kömö jätti sen." eli "Hänen tyttöystävänsä jätti hänet". En ole varma voiko avo- tai aviopuolisoa kutsua kömöksi, ainakaan itse en uskaltaisi tehdä näin. Voi olla että feministisemmät ihmiset alkavat kutsua minua sovinistiksi ja mulkuksi, johtuen "kömö"-sanan saattamisesta laajempaan tietoisuuteen, mutta kiistän täysin olevani sovinisti. Syytön minä vanhaan Haminan slangiin olen.)

Asiassa eteenpäin, itse valitsin avustettuna villakangastakin, sillä sitä voi käyttää kolmena vuodenaikana neljästä, ja se joka arvaa ensimmäisenä minä vuodenaikana sitä ei voi käyttää, voittaa lahjakortin "Päivä Tallinnassa"-risteilylle. Villakangastakki antaa parhaimmillaan käyttäjästään pseudosivistyneen vaikutelman, vaikka kaveri nuolisi autojen pakoputkia aamupalaksi ja söisi nurmikkoa lounaaksi.

Kuvassa villakangastakkini. Olen laittanut vasempaan kaulukseen kaksi pinssiä,  joiden käytössä kannattaa tosin olla hyvin konservatiivinen, jottei näytä hampuusilta. Oikealta puolelta, keskeltä puuttuu yksi nappi, koska ei ole kömöä joka ompelisi sen kiinni, itse en ole muistanut ostaa neulaa ja lankaa. Takin sivuilla on vetskarit, joita alkuun vierastin, nyt niihin on kuitenkin tottunut.
Villakangastakki on sinällään näppärä vaate, menee hyvin yhteen niin farkkujen kuin suorien housujenkin kanssa. Takki ei tosin ole välttämättä lämpimin mahdollinen, erityisesti kun kaula-aukko on hyvinkin avara. Villakangastakki mahdollistaa kuitenkin elvistelyn rintakehällä, kunhan jättää paidan takin alta pois (tämä onnistuu myös pikkutakilla). Kaula-aukon avaruus vaatii kuitenkin yleensä kaulaliinan käyttämistä, joista esimerkkejä alla.

Kuvassa villakangastakkini kanssa käyttämät kaulaliinat. Molemmissa on viiruja, tosin myös tumma kaulaliina menisi. Vasemmanpuolinen on ikävä kyllä hiukan rispaantunut ja siksi se soveltuu nykyisin lähinnä ulkoiluun. Oikeanpuoleinen on hyvä. Viirukaulaliinat tuovat ilmettä villakangastakin konservatiiviseen ilmeeseen, jonka kanssa kannattaa olla varovainen jottei vaan leimaudu porvariksi tahtomattaan. Jos taas tahtoo leimautua porvariksi uskottavasti, kannattaa hankkia helvetisti rahaa, olla valmis maksamaan kaikesta mahdollisimman vähän ja tehdä tämä myös selväksi myös koko muulle maailmalle.
 Tyylikästä kaulaliinaa voi takin lisäksi käyttää myös muuten vain sisätiloissa, jolloin saadaan luotua "akateeminen tissiposki"-look, jota itsekin välillä suosin. Edellämainittu vaatii onnistuakseen neule-, villa- tai kauluspaidan käyttämistä samanaikaisesti, akateemista loppututkintoa tai edes yliopisto-opintoja se ei vaadi. Kertakiepsautus kaulaliinalla kaulan ympäri on hyvä, näin saadaan luotua huolittelemattomalta näyttävä huoliteltu ulkoasu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti