keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Makkarin lamppu ja lampunasennus

Uuteen asuntoon muuton myötä ilmeni klassinen, muuttojen lomassa havaittava, ongelma: kämpässä tulee illalla aika hämärä kun ei ole katossa lamppuja. Lamput hommasin seuraavana päivänä yhdellä ostosreissulla, siis kolmet lamput kerralla, ilman ihmeempiä arpomisia, vahvalla johtamisella ja intuition johdatuksella.

Lamppujen asennus kattoon taas ei vaihteeksi ollutkaan niin yksinkertaista, eikä se ole ollut sitä kertaakaan kun olen lamppuja kattoihin asennellut. Yleensä kämpästä ei löydy riittävän korkeita telineitä lamppujen asenteluun ja homma täytyy tehdä keittön pöydällä seisoen, kädet väsyy kesken leikin ja kun lamppu on saatu asennettua, se on ensinnäkin vinossa (mikä on syystä tai toisesta miespuolisille immeisille aika se ja sama, kömöt eivät yleensä tykkää asiasta) ja toiseksi ei toimi kun väännät katkaisimesta (tämä taas harmittaa jopa miehiä). Lampun asentaminen suoraan on käytännössä mahdotonta, kun lampun funktionaalisuuden sijaan optimaalista feng shuita tavoitellut designer on suunnitellut lampussa kattoon tulevan kuoren pienemmäksi kuin lampun kuoren alle jäävät piuhat ja kiinnikkeet vaativat tilaa.

Itse suorastaan vaadinkin että em. osista tulee ensinnäkin suunnitella riittävän suuria jotta härpäkkeet mahtuvat alle niin että lampun saa heti suoraan ja toiseksi vaadin hirttotuomioita niiden lampunvalmistajayritysten toimitusjohtajille, jotka eivät asennuta pistokkeita lamppuihinsa, vaan pakottavat joka-kodin-sähkömiehet askartelemaan epäergonomisessa asennossa pikkuruuvarien kanssa, yrittäen survoa piuhanriekaleita sokeripaloihin.

Kuvassa hankkimani makuuhuoneen lamppu, asennettu vinoon ja roikkuu muutenkin vinossa, vaikka ymmärtääkseni maan vetovoiman pitäisi korjata tämä ilmiö. Lamppu antaa kelmeän valaisuuden makuuhuoneeseen, jossa näkee kivasti, mutta mikä ei ole optimaalista eroottisen viettelyn kannalta, mutta uskoisin että se joka makuuhuoneeseeni päätyy, tietää että viettelyt on vietelty ja leikit leikitty. Lisäksi en itse tykkää sellaisesta hämärästä muutenkaan, trendikkäät suosivat spottivaloja.
Makkarin lamppu on kieltämättä hiukan eksoottinen omaan makuuni, muttei liian krumeluurinen. Omaan lamppuvalintaani vaikuttivat seuraavat viisi syytä tärkeysjärjestyksessä:
1. Hinta
2. Lampun ulkonäkö
3. Valaisukyky
4. Lampun helppo asennus, käyttö ja polttimon vaihto
5. Hinta

Lampunhankinnassa huomioin myös sen, että minulle ennusti joku täti muutama viikko sitten että menen naimisiin alta kahden ja puolen vuoden päästä. Koska olettaisin naimisiinmenoon kuuluvan myös yhdessäasumisen, pidin typeränä hankkia kalliita sisustuselementtejä, koska olen huomannut järkeväksi ulkoistaa sisustuspuolen kömöille ja koska tyylitajuni on auttamattoman paska verrattuna kenen hyvänsä naisihmisen vastaavaan, katsoin parhaaksi hankkia huonekalut joista myös pääsee tarvittaessa eroon kokematta sydämentykytyksiä rahanhassaamisen vuoksi.

Joku voisi kyseenalaistaa ratkaisuni alistua kohtalooni tällä lailla (varsinkin kun kohtalon ilmoittajana on minulle ennestään tuntematon täti), mutta olen empirian perusteella (tutkimuskohteita yksi, minä itse. toimin myös itse tutkijana) havainnut, että en ole onnellisimmillani silloin kun minulla on täysi vapaus, vaan myös vastuita tarvitaan ja on myös mukavaa kun ei tarvitse päättää kaikesta itse. Vaikka en olekaan uskovainen, uskon kuitenkin että elämä on onnellisempaa kun uskoo johonkin ja itse päätin uskoa meediotädin settiä, eipä tuo nyt niin huonolta tulevaisuudenkuvalta vaikuta, varsinkin kun kehui tulevan vaimon ulkonäköä. Ikävämpää olisi, jos täti olisi ennustanut minut yksin katuojaan krapulassa housuihini ulostaneena. Tällöin olisin kysynyt että "millaiset housut?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti