sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Vessan räsymatto

Näin kolmenkympin rajapyykin ohittamisen jälkeen aamulla herätessä karseinta on se, että selkä on nukkumisesta jäykkänä kuin jääpuikko. Selän oikeastaan kuuluu olla vähän juntturassa, muuten ei ole elänyt. Toinen ylös nousemisen myötä koetuista inhottavista asioista on kylmä lattia, tosin tämähän ei ole ikäkysymys. Kun sukkia ei vaan voi vetää heti jalkaan, ainoana vaihtoehtona on loikkia pitkin mattoja, kuin balettitanssija. Aamun pyhiin rituaaleihin kuuluu piipahdus kodin pyhimmässä, eli hotelli helpotuksessa. Riskinä on, että lattian kylmyys iskee jalkapohjiin, kuin Vesuviuksen purkautuminen Pompeijiin. Asia on ratkaistavissa matottamalla myös WC-tilan lattia. 

Meinasin hankkia vessaan pyöreää mattoa, mutta kun olin lahjakkaasti unohtanut mitata tilan koon, päädyin kaupassa siihen, että riittävän pientä pyöreää mattoa aiellä tuskin oli. Piti siis hankkin maton mallinen, eli suorakaiteen muotoinen matto. Kun vessa on kuitenkin se tila, missä ihminen ulostaa, sinne ei ehkä kannata hommata mitään angoravilla- tai berberimattoja, mitä ikinä lienevätkään. Kömöt yleensä tietävät näistä, jotta allekirjoittaneen ei tarvitse tietää. Hankin tämän vuoksi halvan räsymaton, siinä on sekin hyvä puoli, että sitä voi vähän rullata lyhyemmäksi tarvittaessa, tilan mittojahan minulla ei edelleenkään hankintaa tehdessäni ollut.

Räsymatto on siitä kätevä, että se ei paina hittojakaan, ja on siksi helppo pöllyttää. Räsymatto on myös helppo pesaista, jos alkoholinhuuruisessa koti-illassa on vieraana miespuolisia veijareita, joilla on hankaluuksia pysyä posliinin puolella. Jos joku ei ymmärrä mitä tällä tarkoitan, en aio selventää. Itsehän olen luonnollisesti kyseisessä asiassa tarkka kuin sveitsiläinen kello. Halpuus on yleisesti hyvä asiassa kuin asiassa, paitsi tuotteen laadusta se antaa tietysti tietyn mielikuvan. Ihmismieli on sillä lailla tonto, kun uskoo että kalliimpi on automaattisesti parempi.
Kuvassa vessan lattialle hankkimani räsymatto. Ei varmaan satu värimaailmaan eikä feng shuihin, mutta luo kodikkuutta, ja eipä kylmää Mikon jalkapohjia aamuaskareilla, ei. Matto on kooltaan tilaan aika hyvin sopiva, sitä ei ole tarvinnut edes rullata allaskaapin alle menevän reunan osalta. Luo se tietynlaista hippikommuuni-joogalento-new age-paska-kodikkuuttakin, mikä ei tällä kertaa ole edes huono. Asiassa kannattaa kuitenkin tarkkailla itseään porttiteoriariskin takia, jottei joku kaunis päivä löydä itseään risti-istunnasta hampuusijengin ympäröimänä, kurluttamasta vesipiippua oman vierashuoneen nurkassa.

Itse tykkään WC-tiloista, jotka ovat erillään suihkutiloista. Jälkimmäisiin on vähän nihkeämpi laittaa mattoa, ellei sitten laita sellaista uimahalleista tuttua muoviritilämattoa, mikä olisi oikeastaan hyvällä tapaa härö. Kukaan on tosin tuskin minun kanssani samaa mieltä asiasta. Erilliseen vessaan matto kuitenkin kannattaa hankkia, ei kuitenkaan mitään kallista sellaista. Matto ei saa myöskään olla liian iso, jotta WC-istuimen ja maton väliin jää strateginen väli näiden hosuvien herrasmiesvieraiden varalta.

2 kommenttia:

  1. Lämpimästi kiitän ja kumarran niin syvään, etten pääse enää ylös, koska selkä ei suoristu.

    VastaaPoista