lauantai 30. toukokuuta 2015

Rinne-paita

Pukeutumishommissa ei tarvitse aina miettiä kaikkea itse, vaan välillä voi huoletta apinoida juttuja muilta, kunhan ei apinoi jonkun toisen koko settiä yksi yhteen. Yksilöllisyydessä on kuitenkin oma vetovoimansa. Osa ihmisistä haluaa pukeutua hintaviin laatumerkkivaatteisiin, toisille taas kelpaa aivan hyvin virolaiset laatumerkit Luz Vitton ja Huuko Poss. Vaikka kallis merkki takaa monesti myös tietyn laatutason, jossain tapauksissa Vuittonin ja Vittonin erottaa lähinnä yksi kirjain. 

Jos päätyy lainaamaan pukeutumisideoita, lainaamiset kannattaa tehdä sellaisilta ihmisiltä, jotka ovat ansioituneet yhteiskunnallisesti merkittävissä tehtävissä, ovat positiivisessa valossa kylpeviä julkimoita tai sitten ovat vähintäänkin Eurooppalaisessa viitekehyksessä viehättäväksi tunnustettuja yksilöitä. Miltään douchebag-hampuuseilta ei kannata lainata yhtään mitään, varsinkaan vaatetusvinkkejä tai rahaa, jota niillä ei kuitenkaan ole. Veltto habitus ei tee vaikutusta, eikä likanaamailulla tehdä vaikutusta hyviin kömöihin, vaikka alla olisi lentävä berberimatto. 

Tämänkertainen vaatetusvinkki on lainattu suoraan vallan keskiöstä, nimittäin alumni-valtiovarainministeri Antti Rinteeltä. Rinne suosii pukeutumisessa lyhythihaisia kauluspaitoja, ja mikäs siinä on suosiessa, kun kyseessähän on kuitenkin ajaton ja klassisella tavalla tyylikäs ylävartalon pukine. Lyhythihainen kauluspaita tunnetaankin vast'edes Rinne-paitana. Jotkut tyyliniekat saattavat neuvoa, että Rinne-paitaa ei sovi käyttää puvun kanssa, mihin voi sanoa suoraan että kissankakat. Siis miksi ei sopisi? Rinne-paitaa voi käyttää vaikka kansallisvaatteen, eli tuulipuvun, housujen kanssa, ja homma toimii kuin afterskiissä konsanaan.
Kuvassa tällä hetkellä ainoa omistamani autenttinen Rinne-paita. Perinteinen Rinne-paita on yksivärinen luomus, raidallisia ja ruudullisia lyhythihaisia kauluspaitoja voi kutsua kyllä Rinne-henkisiksi paidoiksi, vaikkakaan ne eivät varsinaisesti ole ihan real deal. Värillä ei ole sinällään väliä, kunhan ei ole räikeä, ministeritason ihmiset kun eivät tuppaa näyttäytymään minään paratiisilintuina. Räikeät värit nyt ovat muutenkin vähän mitä ovat, sillä Suomessa suositaan enemmän sellaista mollivoittoista pukeutumista.

Rinne-paitaa tulee harvemmin käytettyä talvella, mutta kesällä senkin edestä. Lyhyet hihat ovat kätevät kun on kuuma, vaikka sitten olisikin pikkutakki muuten päällä. Rinne-paidan kanssa voi käyttää kravattia, tosin näin toimitaan aika harvoin. Rinne-paidan kanssa sopii hyvin olla järkälemäiset kyynärvarren lihakset, joita voi sitten vilautella viettelevästi kömöille kokoustilan loisteputkivalojen kelmeässä valaistuksessa. Toki jos kyynärvarsiharjoitukset ovat jääneet talvella vähäisemmiksi, niin sitten ei auta paljoa pullistella.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti