maanantai 20. lokakuuta 2014

Saunakynttiläiset

Sisustuksella on mahdollista luoda oikea tunnelma, jos vaan osaa. Se, mikä on oikea tunnelma riippuu aivan siitä mitä hakee. Omalla kohdallani iski hullu visio siitä, että sauna kaipaa kynttilöitä, sillä kömöt tykkäävät kynttilöistä, kynttilät ovat hyvä. Kynttilöitä poltellessa ei kannata miettiä sitä, että niistä irtoaa pienhiukkasia, eikä kynttilöitä kannata polttaa molemmista päistä. Pieni hämäryys on eroottista ja viettelevää; sauna on luonteva paikka tällaiselle sisustamiselle, sillä siellä ollaan valmiiksi alatsi. Rehellisyyden nimissä tässä kohtaa on hyvä myöntää itselleen ja universumille, että kynttilöiden asettamisesta saunaan on noin valovuoden matka siihen, että viettäisi siellä aikaa jonkun sellaisen kanssa jonka kanssa siellä haluaisi viettää aikaa, mutta pientenkin askeleiden ottaminen edesauttaa etenemistä, vaikka matka olisikin pitkä.

Kynttilöiden asettaminen saunaan tai ylipäänsä mihinkään ilman jonkinlaista kynttilänjalkaa olisi äärimmäisen tontoa, sillä tali tuskin lähtee lauteista ilman rälläkkää. Myös pitkien kynttilöiden käyttäminen tässä yhteydessä olisi torspoa touhua, sillä saunan kuumuus veltostuttaisi kynttilän. Fiskuinta on siis käyttää tuikkuja ja siihen soveltuvia kynttelikköjä, oma sisustussilmäni osui niihin Iittalan pieniin Kivi-tuikkutelineisiin. Sopivan pieniä, silti sopivan mötiköitä. Asettelun suhteen ajattelin heti ylälaudetta, jotta ei tulisi astuttua tuikkujen päälle.
Kuvassa tuikut valaistussa saunassa. Asettelu on varmaan aivan päin helvettiä ja tuikkuja tarvitsisi enemmän, mutta minä en olekaan mikään ranskalainen sisustussuunnittelija, eikä kukaan sellaista suoritustasoa minulta odotakaan. Ranskalaiset eivät kait edes harrasta pahemmin saunoja, paitsi Lyonissa. Parhaassa lykyssä paska asettelu herättää kömöissä hoivaviettiä, mikä voi sekin olla ihmisen vetovoimatekijöiden keskiössä. Vaalenpunainen kiulu ei satu tunnelmaan eikö feng shuihin yhtään, mutta ehkä saan joskus aikaiseksi hankittua paremman näköisen vastaavan. Iso ehkä.
Kuvassa sauna valaistuna niin, että saunan valo on pois päältä ja pesuhuoneen valo on päällä. Toimii, se joka on eri mieltä, on väärässä. Muutama tuikku lisää ja parempi asettelu, niin toimisi vielä paremmin. Roomaa ei kuitenkaan rakennettu päivässä, eikä saunaa sisusteta illassa. Vaaleanpunainen kiulu on hämärässä hiukan vähemmän törkeä, koska näin se näkyy huonommin kuin valossa.
Kuvassa sauna pelkässä tuikkuvalaistuksessa, vaatinee ainakin ne lisätuikut, jotta voi toimia, sillä sauna on pimeämpi kuin yömörön roskis. Sysipimeä soveltuu ehkä, jos on itsetunto alhaalla ja herkkä olo oman vartalonsa suhteen. Koska omassa kolmekymppisyydessäni ei ole kyllä ollut mitään herkkää, saati hienotunteista, harrastan mielummin 100 watin valossa heilumista keltereisilläni, kuin norkoilen yönpimeässä saunassa.

Jos aiot sisustaa tunnelmallisesti, kysy asiasta joltain, minäkin kysyin, tosin sovelsin ihan miten sattuu. Minun saunani, minun sääntöni ja säätöni. Jahka homma tulee valmiiksi elementtien suhteen, kirjoitan asiasta lisää. Asiassa menee ainakin muutama kuukausi, ellen sitten polta saunaa, sillä puulauteet ja kynttilät ovat helkkarin huono yhdistelmä paloturvallisuuden kannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti