perjantai 10. lokakuuta 2014

Palapeiliseinä

Onnistunut pukeutuminen vaatii itsensä tarkastelua heijastuksesta ja siten onnistunut pukeutuminen vaatii tuotoksen tarkastelua peilistä. Väitän, että rantojen miehillä olisi huomattavasti vähemmän rähjäisempi habitus, jos siltojen alle olisi asennettu peilejä. Peili on funktionaalinen sisustusartikkeli ja lisäksi sillä saa myös luotua ilmettä kotiin. Vanha sananlasku sanoo, että silmät ovat sielun peili. Tästä syystä en pidä ihmisten katsomisesta silmiin, koska se ei kuulu kenellekään, miltä minun sieluni näyttää, ei edes minulle itselleni.

Pienempien peilien lisäksi kodissa on hyvä olla isompi peili, jotta pystyy tarkastelemaan itseään kokonaisuudessaan. Suuremmat peilit maksavat yleensä mansikoita ja raamiensa painon vuoksi niiden asentaminen seinälle vaatii vähintään vähintäänkin ratakiskojen asentamisessa käytettäviä pultteja tai sementtiä. Tämän vuoksi suurempi peili on hyvä rakennella pienemmistä palapeileistä, sillä ne ovat kevyitä ja helppoja asentaa. Ainoana miinuksena on se, että palapeilejä ei paljoa irrotella ilman muutaman palan rikkoontumista ja maalien ja puolen seinän repimistä irti, mutta tämä on vaan se kuuluisa humpan juoni. Jatkova kalusteiden ja sisustuselementtien muuttelu on muutenkin työlästä ja itsensä rasittaminen huvikseen on tontoa.

Palapeilin ominaisin sijoituspaikka on eteinen, sillä se on erityisesti se paikka, jossa itsensä tarvitsee nähdä kokonaisena. Kömöt kait tykkää isommista peileistä myös kammareissa, kun tykkäävät nähdä itsensä pukeutuneena eri asusteisiin, mutta jostain syystä en itse laittaisi palapeiliä kammariin. En selvennä miksi, minulla on vaan asiasta vahva tuntuma. 
Kuvassa palapeilini seinälle asetettuna, kooltaan massiivinen kuin barokkiajan kikkaraperuukki. Peili tuo tilaan avaruutta ja valoa, meininki on tilan tuntuman suhteen kuin Versaillesin palatsissa, paitsi paikalla on vähemmän monarkkeja, noita useamman sukupolven kestäneen sisäsiittoisuuden lopputulemia. Peilistä näkee itsensä kokonaisena ja sen avulla ehtii varautua lonkkaheiton suorittamiseen, jos ninja kiipeää selkäpuolelta niskaan.

Palapeilejä voi asennella vekkulisti myös salmiakkikuvioon, tosin tässä on hyvä olla käytössä hyvä vatupassi tai tulee vinot salmiakit. Palapeiliä ei myöskään välttämättä kannata asennella itse, varsinkaan silloin jos kädet tärisee kuin mandoliinikrapulan (se krapula, jossa kädet tärisevät siihen malliin, että kun syliin heittäisi mandoliinin, heti alkaisi country raikamaan) kourissa olevalla myyntitykillä. Tällöin kannattaa pyytää apua joltain tyypiltä, joka ei ota avusta rahakorvausta, vaan jeesaa ystävyyden, yhteistyön ja avunannon hengessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti