lauantai 11. lokakuuta 2014

Lompsa

Miehen ei pidä ikinä hankkia itse itselleen lompakkoa, tähän lopulliseen totuuteen törmäsin hankittuani itselleni lompakon. Vanhassa lompakossa ei sinällään ollut mitään suurempaa vikaa, lukuunottamatta lähes irti revennyttä läpinäkyvää ajokorttitaskua. Loin siis itselleni tarpeen hankkia uuden lompsan ja vastoin tervettä järkeä ja omia opetuksiani, päätin tehdä hankinnan omin päin, mikä oli epic fail. Mieshenkilön on nimittäin täysin mahdoton huomioida kaikkia ominaisuuksia, mitkä tekevät lompakosta hyvän lompakon. Ideaalitilanne on se, että valitsemisen lisäksi joku kömö myös ostaa lompakon, koska siinä säästää rahaa.

Omalla kohdallani virhe kävi siinä että otin mallia aiemmasta lompakostani ja hankin vielä vähän pienemmän mallin, vaikka nykyinenkään ei tahdo oikein riittää koon puolesta. En tiedä, mikä logiikka tässä taustalla oli, mahdollisesti tarpeeni tehdä päätökset nopeasti vaikutti osaltaan asiaan. Saatoin myös haluta olla iso poika, joka itse ostaa lompakkonsa, mikä on vaan typerää kohtalon uhmaamista.

Yleensä olen käyttänyt mustia nahkalompsia, mutta nyt siirryin ruskeaan nahkaan, koska olen kohta fyysisesti ja monessa mielessä myös henkisesti hopeakettu. Ruskea nahka vaatii varttuneisuutta ja sen myötä tullutta itsevarmuutta, mikä eroaa huomattavasti hullun nuoruuden itsevarmuudesta, mikä taasen kumpuaa siitä, että on vähän tonto eikä ymmärrä riskejä. Kuningas Salomon käytti vanhoina päivinään ruskeaa nahkalompsaa, samoin kuin kardinaali Richelieu, joka oli oikeastaan ihan joviaali kaveri, vaikka olikin osaltaan synnyttämässä termiä "kardinaalivirhe".
Kuvassa uusi lompsani. Lompakkoon on laitettu kaikki pakolliset kortit, jutut ja prujut, ja kuten kuvasta näkyy, on aika hiljaista sen suhteen että lompsa pysyisi muodossaan. Lompsa on tällöin liian suuri, että sen saa mahtumaan farkkujen takataskuun järkevästi, mikä ei ole hyvä, vaikka valtaosan ajastaan lompakko viettää povitaskussa. Saatan ehkä ottaa muutaman kortin pois. Ehkä.
Kuvassa lompsa esimerkinomaisesti avattuna. Hyvässä lompsassa on vähintäänkin yksi läpinäkyvä korttitasku ajokortin vilauttamista varten ja paljon paikkoja korteille. Lompsan vasen puoli kääntyy ympäri ja siellä on lisää korttipaikkoja, mikä on hyvä, koska nykyään maksetaan muovilla. Minua hieman hämää se, että miksi lompakossa on korttipaikkoja ja taskuja enemmän kuin kannattaa, jotta lompakon saa järkevästi kiinni, mutta turha asiaa on kait kyseenalaistaa, kun en ole mikään lompakonsuunnittelija. Joskus on vaan luotettava toisten logiikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti