keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Mustat sukat

Pukeutumisen saralla jotkut asiat ovat klassikoita ja klassikot toimivat aina. Mustat sukat ovat tälläinen klassikkovaatekappale, ne merkitsevät pukeutumiselle samaa kuin Tom of Finland homoeroottiselle taiteelle. Mustia sukkia voi käyttää ihan minkä hyvänsä vaatekappaleen kanssa yhdessä, käytännössä ihminen ei tarvitsisi muunlaisia sukkia ollenkaan. Jotkut miespuoliset hifistelijät hankkivat asioikseen myös erilaisia sukkia, mikä on tässä yhteydessä tarpeetonta erilaisuuden hakemista ja hedelmäkakkupoikailua. Muuten saa tietysti olla ihan niin erilainen kuin huvittaa, kuten me kaikki olemme pohjimmiltaan.

Mustien sukkien mukaan on kehitetty termi "mustasukkaisuus", mikä ei sinällään kuvaa kyseistä erinomaista vaatekappaletta ollenkaan ja on muutenkin suhteellisen tontoa touhua. Ainoa järki asiassa on tietenkin sellainen perusmarkkina-arvon käsite, sillä toisen ihmisen kanssa parisuhteessa olemisen yksi merkittävä hyötypuoli on yleensä se, että useampien kanssa pyöriminen samaan aikaan herättää vähän hämmennystä ja yhden kanssa oleessa saavuttaa tietyn ekslusiivisuuden, eli saa jotain mitä kukaan muu ei saa, kun kuuluu tähän kahden ihmisen yksityiskerhoon. On toki eri asia, jos on yhdessä katsottu ja sovittu, että järjestely toimii paremmin jotenkin toisten.

Mustat sukat on hyvä, kömöillä ei ole sen suurempaa näkemystä mustista sukista, joten niillä kannattaa mennä. Mustat sukat hämäävät vastustajan sivuttaisliikkeeseen, jolloin voi joko pinkaista pakoon tai hyökätä. Kukaan ei osaa varautua mustiin sukkiin, ei edes tulli, poliisi, rajavartiolaitos, kaksi ambulanssia, sotilaspastori, lähijunassa pilkkivä karhumies, eikä varsinkaan salainen ihailun kohde. Mustien sukkien käyttäjä voi huoletta pysyä erossa arkipäivän tontoilusta ja logiikan ulottumattomissa olevista ilmiöistä, kuten yhden henkilön otannalla suoritettuun, vahvasti yleistävään empiiriseen tutkimukseen ja tätäkin vahvempaan perstuntumaan perustuvasta alkoholipoliittisesta keskustelusta.
Kuvassa vast'ikään hankkimani mustat sukat kuvattuna vihreää lakanaa vasten, mikä ei näytä kuvassa muuten yhtään vihreältä, luojan kiitos oikeassa kulmassa näkyvä sininen pussilakana sentään näyttää siniseltä. Kyseinen pussilakana on muuten parasta ikinä, se on juomutettu valmiiksi, joten sitä käytettäessä ei tarvitse paljon huolehtia rypyistä ja silittämisistä, mitä en tasan tarkkaan tee petivaatteille muutenkaan. Kyseiset mustat sukat ovat varreltaan ehkä hiukan pitkät, mutta jos tulee tilanne jossa sukat voisivat näkyä kokonaan, osaan livauttaa ne housujen kanssa salavaivihkaa jalasta yhdellä liikkeellä.

Mustat sukat ovat ei helppo, vaan varma valinta, eikä sillä tavalla varma valinta, että näyttäytyisi tylsänä ihmisenä, jos käyttää mustia sukkia. Ihminen ei ylipäänsä voi omistaa liikaa mustia sukkia, mikä on harvinaista, kun kaikkia muita vaatekappaleita voi helposti omistaa liikaa, varsinkin kenkiä. Äskeinen lausahdus todennäköisesti sulki aika monta mahdollisuuden ovea, mutta niistä käymisestä ei muutenkaan ollut takeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti