tiistai 9. syyskuuta 2014

Tauski-farkut

Farkut on perushousut, joita voi käyttää monissa eri yhteyksissä, niin kokouksissa, arkena, kuin harrastaessa turkkilaista öljypainia. Olen jo aiemmin selittänyt muistaakseni farkkujen hyvyydestä, joten en ryhdy toistamaan itseäni. Farkut ovat hyvät, ellei sitten kyseessä ole huonot farkut, joita voi verrata suoraan avokadoon. Avokado on nimittäin saastainen hedelmä, sen rakenne on kuin lihan, hedelmän ja voin risteymä, mikä on itsessään luonnotonta ja maku on yksiselitteisesti omituinen. Omituisenmakuisia asioita ei tule suuhun laittaman eikä omituisi farkkuja pidä jaloissa pitämän, tämä taisi lukea jo Vanhassa Testamentissa, missä luki toki monia nykyään vähemmän järkeenkäypiä juttujakin, mutta tämä ei kuulu siihen kastiin. Avokadossa on mukamas vitamiineja ja mineraaleja ja sen sellaisia, mutta tosiasiahan on, että ensinnäkin kukaan ei elä ikuisesti ja toiseksi jos haluaa elää pitkään, kannattaa syödä lääkkeitä vaivoihin, kunhan ei syö liikaa. Sopiva lääkitys on hyvä.

Tauski-farkut ovat saaneet nimensä laulutaiteilija Peltosen mukaan, kenet siis myös Tauskina tunnetaan. Tauski-farkut kertoo nimenä farkkutyylistä, jota kyseinen artisti suosii; määritelmä ei ole itsessään tarkka, kyseessä on kuitenkin hieman kulutetut siniset farkut, joissa on valkoisen viittäkymmentä eri sävyä mukana. Avainsanana toimii hieman överiksi vedetty nuorekkuus, jota näin reilun kolmenkympin iässä täytyy vaalia kuin ruusunnuppua. Tauski-farkkujen jalkaan vetäminen pudottaa iästä vähintään viisi vuotta pois, joten nuorekas imago on sillä taattu. Tauski-farkuissa ei ehkä saa optimaalista business casual-henkeä tavoitettua, mutta niitä voi hyvin pitää jalassa itseään huomattavasti nuorempia, kansainvälisessä viitekehyksessä huomattavan kauniina pidettyjä kömöjä riiatessa. Samoin farkut sopivat seitinohuessa elosteluun tai sitten puolitangossa jalkaan laiturille sammuessa pikkutunneilla. Itse en toki moista tee ikinä koskaan.
Kuvassa Tauski-farkkuni, niitä on siis kaksi paria. Farkkujen lahkeet on kääritty, koska farkkuja ei valmisteta miehille, joilla on normaalipituiseen selkään nähden yhtä pitkät jalat kuin hobitilla. Housut ovat siinä määrin samannäköiset, että harva varmaan edes tietää minun omistavan kaksi paria, itseasiassa valtaosaa ihmisistä tuskin kiinnostaa hittojakaan edes se, että omistan yhdetkään Tauskit. Omissa Tauskeissani lahkeet vähän laajenevat loppua kohtaan mentäessä, mikä ei sinänsä haittaa, kun 70-luku on aina muodissa ja pillimallisia farkkuja en ole oikeastaan ymmärtänyt ikinä, etenkään miehillä.

Kuten vanha suomalainen sananlasku sanoo, "Tauskit päällä, joka säällä". Tauskeja voi siis pitää kesät-talvet, lukuunottamatta ääriolosuhteita, kuten jäätävä pakkanen, polttava helle tai jos on hullu kuumotus päällä lähietäisyydellä olevan kansainvälisessä viitekehyksessä huomattavan kauniina pidetyn kömön vuoksi. Tällöin tosin ei toimi mikään muukaan mahdollinen vaatetus, alastomuudesta puhumattakaan, joten sama mennä Tauskeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti