keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Taskuliina

Parhaat ja innovatiivisimmat väittelyt syntyvät silloin kun joko yhdellä tai parhaassa tapauksessa jokaisella väittelyyn osallistujalla ei ole minkäänlaista hajua siitä, mistä oikeastaan puhutaan. Tämän huomion innoittamana syntyy tämä teksti, joka on merkitykseltään suoraan rinnastettavissa Raamatun psalmeihin tai vähintäänkin huhtikuun Jallun lukijapalautteen kolmanteen viestiin. Lukijavinkin innoittamana ajattelin käsitellä tällä kertaa pukeutumisessa vähemmälle huomiolle jätettyä asiaa, nimittäin taskuliinaa.

Mutta mikä ihme siis on taskuliina? Taskuliina on puvun rintataskuun laitettava liina, joka pilkistää esiin rinnasta kuin riikinkukon pyrstösulat tai ampumahaava. Taskuliinasta tunnistaa aidon herrasmiehen. Anonyymiksi jätettävän syväkurkun (tämä ei viittaa 70-luvun amerikkalaiseen hydrauliikka-alan elokuvaan) mukaan, taskuliinat keksittiin patonkimaassa (syväkurkku ei varsinaisesti käyttänyt tätä avoimen rasistista termiä, jota itse tässä hyödynnän huumoriarvon aikaansaamiseksi) kun lihaisammat veijarit halusivat vetää huomion pois valtaisilta röllyköiltään. Itse hyödyntäisin liinaa lähinnä vetääkseni huomion pois kasvoistani, kun en varsinaisesti näytä miltään Tom Cruiselta vaikka saman pituinen olenkin.
Kuvassa taskuliinani, mikä on ollut kovassa käytössä, kuten sen päällä oleva pakkaus antaa ymmärtää.  Taskuliinassani on taitokset valmiina, mikä on näpsäkkää koska hyvä kun osaan hätäiseen taitella A4:sen kahtia. Muutamassa puvussani taitaa lisäksi olla rintataskut ommeltu kiinni, joten taskuliinaa ei siksikään ole päässyt käyttämään. Kuvan taustana toimii kirkkaankeltainen aluslakanani joka ottaa kömöiltä luulot pois jo alkuunsa päiväpeittoa pois heittäessä tilanteessa, jossa joku on päätynyt makuuhuoneeseeni teuraalle. Vaikka prosentuaalinen mahdollisuus tähän on samaa luokkaa kuin sillä, että joku päivä kasvan henkisesti aikuiseksi, toivossa on hyvä elää.
Taskuliina on puhtaasti ulkonäöllinen juttu, joten siihen ei saisi niistää vaikka olisikin räkä poskella; suosittelen niistämiseen mielummin hihaa. Vaikka itse en vielä kummoistakaan röllykkää omaa, voi olla että joku kaunis päivä turpoan ja silloin taskuliina vetää hienosti huomion pois siitä että ylipainon aiheuttaman nykyiselläänkin korkean verenpaineen vuoksi, naamani on punainen kuin paloauto. Lisäksi liinaa käyttäessäni vaikutan mahdollisesti sivistyneemmältä ja kömöiltä jää täysin rekisteröimättä se että olen kielenkäyttöni ja juttujeni tason perusteella totaalinen turvenuija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti