torstai 29. joulukuuta 2011

Ravatti ja ravattisolmu

 "Se on kravatti, sano Kristus kun oksennuksen paidaltaan löys" tai jotain sinnepäin, sanoi Jasso Laamanen "Trabant Express"-ohjelmassa. Oli niin tai näin, ravatti tekee miehen. Jotkut väittävät että armeija tai isyys muka tekisivät miehen, mutta näin ei tosiaankaan ole. Jotka edellisen kaltaisia juttuja suoltavat, tekevät sitä todennäköisesti siksi että heillä on kaapeissaan vain rumia ravatteja. Armeija ei tee miestä siksi, koska kun laitetaan joukko parikymppisiä jannuja hengailemaan samaan tilaan, yleensä juttujen taso laskee nanosekunneissa alle riman ja varusmiespalveluksen aikana tätä jatkuu yleensä siihen kotiutumispäivään saakka. Eikä siellä ole edes ravatteja, ainakaan perusjanttereilla. Isyyden mieheksitekemisestä en pysty sanomaan kokemuspohjalta mitään, koska minulla ei ole jälkikasvua, mutta toisaalta koska on olemassa huonoja isiä, voin yleistää ettei isyys tee automaattiseksi mieheksi. Ja huonot isät eivät taatusti käytä hienoja ravatteja.

Kuvassa kaikki ravattini, paremmuusjärjestyksessä, tyylikkäimmät oikealla. Kaksi vasemmanpuoleistakin ovat ihan tyylikkäitä, mutta silminnähden paskaisia. Oikeanpuolimmaisessa mustassa ravatissa on kiiltäviä raitoja, siksi se on numero uno. Keskipaikkeilla on kaksi samanlaista mustaa ravattia, mutta koska toinen on hiukan rispaantunut, sen luokitus laski kahden ravatin verran.
Ravatteja pitää olla erilaisia, jotta niitä riittää erilaisille paidoille. Älyttömän kalliita ravatteja ei kannata ostaa kun ensinnäkin niiden puhdistus maksaa mansikoita (mikä on selkeä epäkohta yhteiskunnassa, pahempaa riistoa kuin pikavipeissä) ja toisaalta jos ravatilla yrittää vietellä naisihmistä, on oletettavaa ettei hän tiedä ravattien hinnoista juurikaan kun naiset harvemmin ravatteja harrastavat ja siten kalliilla ravatilla viettely ei maksa vaivaa. Vertailukohtana todettakoon, etten itsekään ymmärrä mitä eroa on 35 €:n ja 350 €:n käsilaukulla. Miesten iskemisestä en tajua hölkäsen pöläystä ravatilla tai ilman, joten en ota kantaa asiaan. Kannattaa ehkä tarjota juomia ja puhua pehmeitä.
Kuvassa yksin- ja kaksinkertaiset ravattisolmut, on niille jotkin toiset nimetkin, mutten jaksa googlata. Sutaisin esimerkin solmut hätäisesti, niistä ei tule ottaa mallia. Kannattaa aina suosia kaksinkertaista solmua, se on hyvä. Yksinkertaista voi käyttää jos laittaa ravatin kännissä ja läpällä. Tällöin on syytä valita myös asukokonaisuuteen sopimaton ravatti.
Ravattisolmuna on syytä käyttää aina kaksinkertaista versiota solmusta, se on tasapainoinen ja ylipäänsä loistava. Solmusta tulee tehdä sopivan paksu, kun liian luiru solmu näyttää härskiltä. Ravatin tulee yltää suurin piirtein napaan ja jos omistaa ravattineulan, sitä saa mielellään käyttää.

Ravatinkäytön tyylikkyyttä epäilevän kannattaa muuten katsoa Riisuminen-leffa, jossa Erkki Saarela aukottomasti todistaa, että vaikka olisi muuten munasillaan, vain pelkkä ravatti kaulassa voi olla asianmukaisesti pukeutunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti