tiistai 20. joulukuuta 2011

Joululahjat ja paketointi

Joulu tulee ja jolkottaa, ja sen myötä jokavuotinen lahja- ja paketointituskailu. Parhaimmillaan lahjanosto tapahtuu taidokkaasti intuitiolla (eli tuttavallisemmin vahvalla perstuntumalla), mutta joskus joutuu näkemään vaivaa asian eteen. Seuraavassa muutama pikkuvinkki ammattilaiselta, miten hoitaa lahjanosto näppärästi (jos siis meinaa ostaa eikä tehdä itse. allekirjoittanut kun sattui perimään peukalot keskelle kämmentä, on turha kuvitellakaan että tekisin mitään itse). Vinkit ovat sitten miehille. Epäilen vahvasti että naisilla on jokin rauhanen tai vastaava, joka geneettisesti jeesaa lahjajutuissa ja siten naisia minun on turha näissä asioissa neuvoa.

Perheelle ja tuttaville lahjanosto on helppoa; pyyhkeillä, kevyillä kemikaliotuotteilla (saippuat, yms.), lahjakortilla tai viinipullolla (ellei lahjansaajana ole absolutisti, ylipäänsä nihkeilijä tai parantuva alkoholisti) ei voi juuri mennä vikaan.

Joululahjan hankinta mielitietylle voi olla haastavaa. Vaatteiden hankinta on täysin järjetön ajatus, ELLEI tiedä kokoa täsmällisesti tai kyseessä ole jokin vaate, jossa koolla ei ole niin väliä. Suosittelenkin hankkimaan jonkin seuraavaan ryhmään kuuluvista tuotteista: Korut (kaulakoru, nilkkarengas, rannekoru ja sormus (ja ei herranjumala kihlasellainen, jos ei ole satavarma)) ovat kliinisissä tutkimuksissa varmoiksi todettuja lahja-ideoita, hajusteet (tässäkin hyvä käyttää harkintaa, jos tuoksuu hyönteismyrkylle, kannattaa passata) ovat hyvä valinta, matkoille vienti toimii myös (jos on persaukinen kuten allekirjoittanut ja voi viedä lomalle korkeintaan Haminaan (mikä itsessään on toki ihastuttava lomakohde. sinne haluavat äiti, isä, pikkuserkku, työkaverit ja Rovasti Revonperäkin haluaa sinne lomalle), ei välttämättä kannata vaivautua) ja jos haluaa pelata varman päälle myöskään lahjakortit (okei, vähän steriili lahjaidea, mutta vähemmän väkivaltaiselle kuolemalle altistava kuin vaatteet) eivät ole täysin paska idea.

Lapset tykkäävät yleensä pehmoleluista ja lautapeleistä (mikäli on siis mitään käsitystä iästä). Lapsille lahjaa hankkiessa kannattaa yleensä kysyä vanhemmilta tai yrittää tulkata Nostradamuksen ennustuksista.

Lahjojen paketointi kannattaa hoitaa kaupoissa, joista lahjat ostaa, tai sitten paketoittaa ne jollain muulla paketointia joulunalla harjoittavalla taholla. Itsehän paketoin lahjat tällä kertaa omin käsin, kun ostelin ne mistä lie, eikä paketointipalvelua ollut saatavilla.

Kuvassa paketoimani lahjat. Herra Hylje ei halunnut pakettiin, kun  näköjään yksi rulla paketointipaperia ei riitä mihinkään. Muut jutut vedin peruskuutiopakettiin, paitsi yhdestä paketista tein karamellitötsän. Paketoinnissa ei kannata jäädä hinkkaamaan paketeista liian hienoja, koska ensinnäkin paperit vain revitään lahjojen päältä pois ja toiseksi harvempi odottaa miesten pakettien olevan mitään kädentaitojen näytteitä.
Paketoinnissa on turha käyttää aikaa, koska mieheltä ei odoteta hienoa pakettia. Jos menet siis hölmönä paketoimaan hienosti, tämä saatetaan huomata ja hienoa pakettia odotetaan vastaisuudessakin; älä siis tyhmäile. Parempi on toimia ripeähkösti ja fiiliksellä, asiat tuskin menevät paketoinnissa pieleen. Kannattaa hyödyntää myös valmiita lahjapusseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti