torstai 15. tammikuuta 2015

Oikeaoppiset kynttilät

Vanhana asiakaspalvelijana koen välillä tarpeelliseksi toteuttaa ihmisten toiveita ja tyydyttää tarpeita. Blogin toiveiden tynnyriin oli tullut kaino pyyntö kirjoittaa kynttilöistä, joten niistä silloin myös kirjoitetaan. Kynttilämalleja on maailmassa varmasti yhtä paljon kuin tyhmiä mielipiteitä, mutta ammattilaisen pikkuvinkeillä löytää varmasti oikeanlaisen kynttilän tilanteeseen kuin tilanteeseen. Loppujen lopuksi kynttilän idea on kadota savuna taivaalle, joten suuriin virheisiin ei ole edes mahdollisuutta. 

Lähtökohtana on se, että vain normaalit, valkoiset kynttilät käy, muut voi jättää kauppaan. Jos saa jostain värillisiä kynttilöitä, ne voi polttaa salaa. Aatteenvärisiä kynttilöitä saa polttaa jouluna ja kun kuuntelee yksin humalassa työväenmusiikkia. Itsenäisyyspäivänä saa polttaa siniristikynttilää. Kaikki hajukynttilät voi jättää kauppaan, niistä saa astman, vaikka ei olisikaan yliherkkä. Kömöt yleensä harrastelee hajukynttilöitä, se heille suotakoon. On olemassa jotain ihme marmorikynttilöitä ja sellaisia, niihin ei pidä kajota. Sitä kynttilää, mitä ei ymmärrä, sitä ei pidä hankkiman.

Kynttilämalleista kelpuutetaan tuikut, sellaiset pienet muovilla vuoratut kynttilät, isommat pötkökynttilät (pl. marmori- ja vastaavat ihmismielen ja fysiikan lakien vastaiset kynttilät), sekä pitkät, ohuet peruskynttilät. Jos mies laittaa kömöä varten kynttilöitä, niin pisteet on kotona jo tästä tempusta itsestään. Ei se kömö rupea niitä kynttilöitä tuomaroimaan, vaikka näkeekin että ovat huonosti aseteltuja ja kamalan näköisiä. Laittaa vaan kynttilöitä, niin on romantiikan kultainen vasikka, oikein voideltu sellainen.
Kuvassa kynttiläkokoelmani, kaikki ovat blogistin standardisoimia, hyväksyttyjä malleja. Älä pidä muita kynttilöitä. Vasemmalla Kivi-lyhdyssä oleva tuikku, seuraavana muovitötsäkynttilöitä, sitten pötkökynttilä sille sopimattomassa alusessa, koska tosimiehellä ei ole reservissä ylimääräisiä kynttilänjalkoja sekä viimeisenä peruskynttilä tyhjässä viinipullossa. Itse viini oli muuten aivan hirveää evästä, irvistys naamalla sitä join,
Kuvassa muovitötsäkynttilät liekeissä. Tötsäkynttilät ovat näppäriä, kun ne eivät tarvi alustaa, mutta niiden nihkeä puoli on se, että kynttilää ei polta kerralla loppuun, uudelleensytyttäminen sytkärillä on nihkeää, kun liekkiä ei tahdo saada ulottumaan lankaan. Tämän vuoksi tarjoan niksinä, että kannattaa leikata tötsäkynttilän muovi osittain veks fiskarsseilla ja heti syttyy. Kuvassa on myös blogistin standardisoima oikeaoppinen sytytysväline kynttilälle, nimittäin Zippo.

Koska en keksi enää juttua, blogikirjoituksen täytteeksi listaan tässä Renny Harlinin viisi parasta leffaa parhaimmuusjärjestyksessä, perusteluiden kera tottakai.

1) Ford Fairlane, rokkidekkari; Andrew Dice Clay heittää koko leffan ajan aivan käsittämätöntä läpändeerosta ja siinä on kova näyttelijäkaarti. Viisi tähteä viidestä.
2) The Long Kiss Goodnight; Geena on vahva sankari ja Samuel L. Jackson heittää kovaa läpändeerosta ja ajaa lopussa veret rinnuksilla autolla rekan kontista ulos.
3) Die Hard 2; Tässä lanseerataan se Jippikaijee motherfucker, tai jotain sinnepäin ja lyödään miestä jääpuikolla silmään. Bruce Williksen roolihahmo ei muistaakseni ole tämän leffan alussa krapulassa ja siitä syystä tämä jää kolmosen varjoon. Bruce Williksen paras elokuva on muuten Viimeinen Partiopoika, jossa Willis on krapulainen yksityisetsivä, joka vittuilee kaikille hillittömästi.
4) Cliffhanger; Stallone kiipeilee vuorilla puolialasti, vaikka on talvi ja varmasti ainakin 30-astetta pakkasta. Stallone on muutenkin kovin toimintasankari ikinä, viimeistään Rocky kutosessa ja Rambo nelosessa jäi Schwarzenegger kirkkaasti takavasemmalle.
5) Kurkunleikkaajien saari; Huonosta myyntimenestyksestä huolimatta ei tämä nyt niin paska ollut. Perus seikkailuraina, merirosvoja ja kaikkea. Ainoa mikä jäi häiritsemään, oli kohtaus jossa ukko nappaa yhdellä kädellä köydestä roikkuessaan putoavan naisen toisella kädellä kiinni, ja heilauttaa turvaan. Olisi oikeasti nimittäin ote irronnut, tai vähintään lähtenyt olkapää sijoiltaan,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti