maanantai 12. tammikuuta 2015

Kotoiluvaatteet

Mikään ei ole hyvästä, jos sitä nauttii liikaa. Ei mikään. Ruoka-aineiden lisäksi tämä pätee myös sosiaaliseen kanssakäymiseen, ihan aina ei tarvi mennä tukka putkella ja aivot ämpärissä pitkin maita ja mantuja. Välillä ihmisen tarvitsee kotoilla, ajoittainen kotoilu on hyvä, liika sosiaalisuus ja överiksi mennyt ihmisten tapaaminen taas mädättää aivot. Liikaa ihmisten ilmoilla olleiden on turha tulla ainakaan allekirjoittaneelle valittamaan, kun aivomätä valuu korvasta. Olen ainakin varoittanut.

Koska tämä blogi keskittyy varsinaisesti pukeutumiseen ja sisustamiseen, eikä mihinkään muihin ihmiselon kirjoihin (varsinkaan kömöistä, nahkoista ja edellämainittujen jallittamisesta täällä ei puhuta ikinä koskaan), kotoilun suhteen keskitymme oleelliseen, nimittäin vaatetukseen. Kotoillessa voi nimittäin käyttää vaatekaapin törkeimpiä yökötyksiä, tuskin kenelläkään on pelkästään hyviä vaatteita kaapissa. Itseasiassa huonommat vaatteet kestävät aikaa hyviä vaatteita paremmin, koska niitä ei tule käytettyä. Vaatteita ei kuitenkaan pidä hävittää, se on epäekologista. Ehkä voi lahjoittaa johonkin hyväntekeväisyyteen, vaikka onhan sekin vähän kiusaamista, jos on ihan hirveitä rytkyjä.

Kun on kyse vaatteista mitä kukaan ei näe, tärkeintä on rentous ja lämpimyys, paitsi kesällä ehkä pelkkä rentous. Jos ihmisiä tulee kylään, kotoiluvaatteet täytyy heti vaihtaa oikeisiin vaatteisiin. Jos tulee todella merkittäviä vieraita (kuten kömöjä, tms.) kotoiluvaatteet kannattaa ehkä varuilta polttaa. Varmassa vara parempi, sanoi Keisari Nerokin aikanaan, ja pisti useamman nuotion pystyyn Roomaa polttaessaan. 
Kuvassa laatikkopäinen mieshenkilö kotoiluvermeissä. T-paita on susiruma Chicosista saatu Pokkaburger-T-paita, jonka sai kun söi sellaisen tulisen burgerin. Kyseinen burger poltteli muuten pahemmin ulos tullessa, kuin sisään mennessä. Paitaa ei voi koskaan ikinä käyttää, jos samassa tilassa on muita ihmisiä. Viimeinen virhe on poseerata paita päällä ja laittaa siitä kuva nettiin. Mieshenkilön jalassa on halvat olohousut, siis niin halvat, että vastaavaa hintatasoa löytää korkeintaan henkilöauton takapaksimyymälöistä. Sukkina on paksut sukat, ei ne villaa ole, mutta jotain sellaista lämmintä materiaalia kuitenkin.

Kotoiluvaatteiden merkitys korostuu silloin kun on sairaana, siksi oikeastaan kaapissa pitää olla kotoiluvaatteita hollilla. Sairas ihminen tarvitsee sairaan rumat vaatteet päällensä, ryytyneenä ei ole edes ihan niin suurta väliä vaikka joku näkisikin ihmisraunion, paitsi jos on kömöjä tulossa, niin heti kotoiluvaatteet palamaan ja ravatti kaulaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti