perjantai 2. tammikuuta 2015

Musta-valko-harmaa viirukaulaliina

Talvikausi vaatii talvikauden pukineita ja vaikka useampi talvivaate kestääkin pidempiaikaista käyttöä, humpan juoni on se, että kyllä nekin kuluu ja vaatii uusimista. Tämä pätee erityisesti kevyemmän vaatetuksen kohdalla, mikä ei haittaa, koska ne nyt eivät kummempia kustanna. Eräs tämmöisistä aikaa huonommin kestävistä talvihyödykkeistä on kaulaliina. Erityisesti villakangastakkeja suosivat veijarit ovat huomanneet kaulaliinan tarpeellisuuden takkia käyttäessä, vaikka näkee niitä toppatakki-ihmisilläkin. Jotkut tontot kuvittelevat kaulaliinan suojelevan flunssalta, mikä on höpöhöpöä. Kylmyydeltä se kylläkin suojelee.

Jokainen partaa puskeva veitikka tietänee, mitä sänki tekee ajan kanssa villakaulaliinalle, eikä Erkkikään jaksa höylätä tai surrutella naamaansa joka perhanan aamu. Karvanaamojen on siis syytä uusia kaulaliinojaan siloposkia useammin ja heidän ei samaisesta syystä kannata laittaa liikaa rahaa kiinni kyseisiin vähemmän aikaa käyttöä kestäviin pukineisiin. Kömöt eivät varmasti tiedä minkähintainen kaulaliina miehellä on, ellei siihen ole jätetty hintalappua kiinni. Jostain merkkituotteesta ehkä tietävät, tästä huolimatta tuomitsen arvokkaiden kaulaliinojen hankkimisen karvanaamojen kohdalla, sama kuin raapisi satasen seteleitä leukaparralla palasiksi. 
Kuvassa hankkimani viirukaulaliina, värinä musta-harmaa-valkoinen. Musta-harmaa-valkoinen on ylivoimaisen hyvä väri viirukaulaliinalle, se antaa käyttäjästä modernin kuvan, ilman juppimaisuutta. Juppeilu on tontoa, trendin huipulla surffaaminen kustantaa perhanasti, eikä luo kestävää lisäarvoa, sillä viimeistään nuoruuden hupeneminen tyhjentää ilman juppeuden kuplasta. Kaulaliinoja ei toisekseen pidä vaihdella kuin sukkia, joita taas kannattaa vaihtaa usein.
Kuvassa viirukaululiinan kontrastina vanha viirukaulaliina, jonka pinta on huolella nukkaantunut. Viirukaulaliinan elinkaari on alle vuosi, mutta ekologisista ja pihiydellisistä syistä johtuen, en ole hävittänyt vanhaa viirukaulaliinaa, vaan käytän sen loppuun. Tarkkasilmäinen huomaa, että viirukaulaliinojen kuosi on likimain sama, syynä lähes identtisen korvaavan vaatekappaleen hankkimiselle on se, että voittavaa joukkuetta ei kannata vaihtaa. Jos homma toimii, se toimii. Seuraava hankkimani kaulaliina on varmaankin musta-harmaa-valkoinen.

Kuten olen jo joskus muinoin kirjoitella, kaulaliinaa voi käyttää talvivaatteiden lisäksi pikkutakin ja kauluspaidan tai T-paidan kaverina, tai puukolla varustautuneen hyökkääjän torjumiseen. Kaulaliinalla voi myös kuristaa itsensä illalla sängyssä tajuttomaksi, jos on nukahtamisongelmia. Musta-harmaa-valkoisella viirukaulaliinalla tämän tekee tyylillä. Ei kannata kuitenkaan antaa kenenkään toisen kuristaa itseään kaulaliinalla vaikka kuinka luottaisi, tuttava se kuitenkin todennäköisimmin selkään puukottaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti