lauantai 1. marraskuuta 2014

Elämää suurempi musta matkalaukku

Enempi parempi ja koolla on väliä, näitä kahta vanhaa viidakon- ja vanhan kansan sananlaskua pidin mielessäni hankkiessani uutta matkalaukkua itselleni. Varsinaista akuuttia tarvetta minulla ei ollut, mutta ostopäätös oli tehtävä, sillä matkalaukut oli tarjouksessa; jos jokin on halpaa, se pitää hankkia, näin sanoo kolmas tässä kirjoituksessa esille tuomani kotimainen sananlasku.

Matkalaukkua hankkiessa kannattaa huomioida se, että ei ole suurempaa merkitystä miltä matkalaukku näyttää, kunhan se ei vaan näytä tontolta. Perustelen tämän sillä, että yleensä matkalaukkuja ei roudata mukana turhaan, vaan ne jätetään säilytykseen ensimmäisen tilaisuuden tullen. Ne tilanteet, joissa ihminen siis nähdään liikkumassa matkalaukun kanssa pyritään siis minimoimaan luonnostaan, joten näin ollen on järkevintä satsata ennemmin matkalaukun hyvään liikkuvuuteen, kuin ulkonäköön.

Hankin itselleni ison matkalaukun, kun minulla on jo välimallin ratkaisuja tilanteisiin, joihin ei tarvitse niin paljon tavaraa mukaan. Toisaalta tiedostan sen, että pakkaan nykyisin aina liikaa vaatteita varuilta mukaan, joten mitään reppureissaajan pikkukapsäkkiä olisi aivan turha hankkia. Ikinä ei tiedä milloin tipahtaa kebabit syliiin. Lisäksi kun matkavarustukseen kuuluu yleensä ainakin yksi ylimääräinen pikkutakki ja kauluspaitoja, niin niitä on aivan tontoa sulloa pieneen tilaan, ellei halua pukea ryppyistä paitaa ylleen. Valmiiksi rypytettyjen vaatteiden kohdalla tällaista ongelmaa ei luonnollisesti ole.
Kuvassa iso musta matkalaukkuni hieman kauempaa kuvattuna, koska se on niin iso. Musta on värinä neutraali ja hyvä. Laukku on kuin ruumisarkku tai sarkofagi pyörillä ja jos ikinä joudun kätkemään ruumiin tai muumion, käytän isoa mustaa matkalaukkuani tarkoitukseen. Toivotaan että tällaiseen tilanteeseen ei ajauduta. Laukussa on neljä pyörää, mikä helpottaa laukun kanssa etenemistä huomattavasti, senkun rullailee menemään.

Suomessa on tapana yöpyä paljon hotellien sijaan sukulaisten tai tuttavien luona, itsekin rötkötän yötä milloin kenenkin tuttavan eteisen mattoon muumioksi kääriytyneenä, kun kodin seinät rupeavat kaatumaan päälle ja pelkään syrjäytyväni. Tämäkin seikka puhuu sen puolesta, että se on ihan paskan hailee, mihin kapsäkkiin sitä matkatavaransa sulloo, kun ei sitä näe kuin tuttavat ja random jalankulkijat. Kömöä ei matkalaukulla kaadeta, paitsi jos nahka kompastuu laukkuun ryysiksessä (nahka on kömön ohella vanhassa haminankielessä naista tarkoittava sana, joka on kieltämättä nykyisellään sovinistiseksi tulkittavissa oleva termi, mutta kielihistoriallisista syistä jouduin laittamaan sen tähän yhteyteen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti