torstai 29. lokakuuta 2015

WC:n pyöreä matto

Kotiin on kuulemma moni kuollut, sanoo vanha sananlasku. Tämä pitää varmasti paikkansa, sillä ihmiset viettävät yleensä valtaosan ajastaan kotona. Ainakin itse kyllä kuolisinkin mielummin kotona, kuin vaikkapa jossain kadulla. Siihen kun asfaltille lyyhistyy, niin vaatteet likaantuu ja mahdollinen sulkijalihaksen täysi relaksoituminen julkisella paikalla on kauhean noloa. Kaiken sen sotkun kannalta kodin pyhin, eli WC, on luontevin paikka heittää lusikka nurkkaan. Näinkin pirteästä avauksesta huolimatta tällä kertaa olisi tarkoitus käsitellä ihan iloista asiaa, nimittäin tuon kodin pyhimmän tekstiilipuolta. Ilman niitä WC nimittäin näyttää ankealta komerolta, jossa on posliiniponi keskipisteenä, eikä miltään huumeluolalta, pois lukien kiinalaiset oopiumluolat, joissa on psykedeelinen viba.

Yksi karuimmista tuntemuksista joita ihminen voi kokea, on kylmä lattia jalkojen alla, kun nousee aamulla ylös sängystä. Se tunne on kauheampaa kuin lähestulkoon mikään, paitsi tietysti jos revitään varpaankynsiä tongilla irti tai naputellaan hammastikkuja kynsien väliin. Toisin kuin kidutusta, jalkojen alta huokuvaa kylmyyttä on suhteellisen helppo ehkäistä, mutta sukkien laittaminen ihan aamusta ei kuulu tähän keinovalikoimaan, sillä se on ihan liian vaivalloista ja aamusta ei kuulu laittaa sukkia jalkaan. Siksi asunnon materiaaleissa puu on kohtuullisen hyvä vaihtoehto, tosin harvempi rupeaa tämän asian takia vaihtelemaan lattioitaan ihan tuosta vaan. Siksi matot ovat vaivaton ratkaisu ongelmaan ja ne saavat myös asunnon näyttämään kodikkaalta.

Kuten joskus aiemmin kirjoittelinkin, hommasin WC:n lattialle sellaisen räsymaton. Kyseisen maton hankinta oli hiukan sellainen hätäratkaisu, kun joku matto piti löytää, enkä sattumoisin löytänyt sopivan hintaista pyöreää mattoa mistään. Noh, nyt kun en sitten enää etsinyt pyöreää mattoa, niin tietenkin sen sitten löysin ja myös hankin, kun se on vähän se juttu. Visiot pitää vaan toteuttaa, vaikka sitten jälkikäteen. 
Kuvassa aatteen värinen pyöreä mattoni, sattuu WC-tilaan kuin nyrkki silmään. Matto voisi olla ihan hitusen suurempi, mutta kaikkea ei voi saada, baby. Pyöreä muoto on hyvä, sillä symmetria on kova juttu. Matto on ehkä hiukan liukas muovimattopinnalla, mutta elämässä ja varsinkin arjessa on hyvä olla tarpeettomia vaaraelementtejä. Sillä saa sellaisen James Bond-fiiliksen, tosin ikävä kyllä ilman takaa-ajoja, vempaimia, runsasta määrää irtosuhteita kansainvälisesti huomattavan hyvännäköiseksi tunnustettujen neitokaisten kanssa sekä matkailua. Toisaalta elinympäristöä lukuunottamatta ainakaan kukaan ei yritä murhata, eikä tarvitse itsekään kuristaa ketään pianonkielellä. Se olisi melkoisen hikistä hommaa muutenkin, harvempi nimittäin jättää laittamatta hanttiin tuollaisessa tilanteessa.

WC-tiloja on aika monenlaisia ja siten ei ole mitään yleismattoa, joka sopii kaikkiin. Jos WC ei ole märkätila, silloin matto on kuitenkin hyvä olla, jottei rigor mortis pääse hiipimään aamulla vartaloon varpaiden kautta. Pieniä mattoja on melko monenlaisia, näin kun markkinavetoisessa systeemissä eletään, missä joku varmaankin joku ranskalainen muotikaveri syöttää mainonnan kautta meidän alitajuntaan piiloviestejä siitä, mistä meidän tulee pitää. Siitä me sitten kanssa pidetään. Toisaalta tämä on ihan näppärää, eipä tarvitse itse tehdä päätöksiä joka perhanan mielipideasian suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti