keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Saunasuola

Ylellisyydet ovat hyvästä, erityisesti silloin kun ne eivät maksa paskaakaan ja eivät sinällään ansaitsisi ylellisyyden nimikettä, jos ihmiset olisivat kartalla siitä, mikä on ylellistä ja mitä mikäkin maksaa. Jos kuitenkin törmää huokeaan hyödykkeeseen, jonka voisi jostain vinkkelistä tarkasteltuna nähdä ylellisyytenä, se kannattaa hankkia. HETI. Muuten on tonto, koska ei ole parempaa aikaa kuin tämä hetki, poislukien huominen, jos työn alla oleva tekeminen on nihkeää. Hyvät jutut kannattaa tehdä kuitenkin aina saman tien, sitten kerkiää mahdollisesti tekemään enemmän kivoja juttuja.

Tämänkertainen yleellisyys löytyi flunssan ansiosta, kerrankin siitä mokomasta oli hyötyä. Kun jotkut harrastavat suolahuoneita ja sellaisia tukkoisten röörien avaamiseen, niin tässä tuli eteen suolan hankkiminen saunan kiukaalle, kun sillä on ilmeisesti samaa vaikutusta. Ei maksa paljoa, näyttää ihan esteettiseltä pikku vadissaan siinä kivien päällä ja siis miksikäs ei. Vaatii luonnollisesti saunan omistamista, ja kyllähän sitä yli kolmekymppiseltä hedonisti-maakuntien mieheltä sauna löytyy. Tuntuihan tuo flunssan armoilla ollessa hiukan ehkä hengityksessäkin. Ehkä. Sillai hyvällä tavalla kuitenkin, kuin näppylähanska rokonarpisilla kasvoilla.

Saunasuola on joka tapauksessa hyvä, tuo apua hengitysteille vähintäänkin placebo-vaikutuksen kautta, ja näyttää muutenkin kivalta siinä kiukaalla. Low life-versio tuosta olisi ripotella Jozoa teräksiseen desin mittaan ja laittaa se kiukaalle kuumentumaan, mutta ei olisi ehkä kovin sama, ainakaan ulkonäön kannalta, vaikka kustantaisikin ehkä alle kolmasosan varsinaisen saunasuolan ja kipon hinnasta. Kun kyseessä ei ole kuitenkaan kovin kallis sisustuselementti ja hedonismihyödyke, niin ei ehkä auta nuukailla tämän kanssa. Kömöt ei arvosta tontoa nuukailua, vaikka nimenomaan nuukailijoilla on sitä rahhoo, kun ne eivät käytä sitä mihinkään.
Kuvassa saunasuola vaskisessa vadissaan, toki en tiedä, että onko pikkukiulu oikeasti pronssia, mutta kun se on kuitenkin sen värinen, niin menkööt. Saunasuola on asennettu kiukaan siihen kulmaan, mihin harvemmin tulee heitettyä vettä. Suolakiuluun ei pidä heittää vettä, tai suola sulaa kuin Idän Ilkeä Noita saadessaan vettä päälleen. Kiukaalle ei pidä ylipäänsä "heittää vettä" sanonnan kansanomaisessa muodossa. Haisee kuulemma aivan hirveälle, itseäni pienemmät pojat kertoivat, niin henkisesti kuin fyysisesti pienemmät pojat. En ymmärrä, miten kenellekään tulee tuollaista edes mieleen. Itselle tuli vasta kun kuulin muiden tehneen näin.

Saunasuola on helppo tapa vähintäänkin kuvitella ja haahuilla jostain hiton wellnessistä tai vastaavasta new age-paskaa uudemmasta hömpötyksestä. Hyvä fiilis tästä kuitenkin tulee, ja sehän se on tärkeintä, se, ja hyvät palkinnot ja matkailu kilpaillessa. Saunasuola ei kustanna pahasti (ellei sitten hanki jotain sivettikissan kerran paskantamaa premium-ihmesaunasuolaa), ja tuotehan ei mene miksikään, ellei joku tonto heitä sen päälle vettä. Itsehän tein kerran näin porukoilla saunoessani, enkä oikein vieläkään ymmärrä, mikä minut ajoi tuollaiseen tekoon. Hullu nuoruus varmaankin, näin puolet myöhään siitä milloin piti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti