sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Ay-paita

Kaikkien pitäisi kuulua ammattiliittoon, sillä on tontoa olla kuulumatta. Liittojäsenyys on halvin olemassa oleva vakuutus, siis jos huomioi, mitä rahalla saa. Liiton reissuilla saattaa löytää itselleen ay-morsiammen tai -sulhasen, joka tarkoittaa ay-jargonissa henkilöä, jonka kanssa pyöritään kuin pariskunta liiton reissuilla, vaikka ei muuten oltaisikaan pariskunta. Jonkinasteinen kylkimyyry saattaa sisältyä asiaan. Ainoastaan yrittäjien kohdalla on jokseenkin ymmärrettävää jos ei kuulu liittoon, kun työnantaja ja työntekijä ovat lähtökohtaisesti eri asemassa. Perusasioita.

Liittojäsenyys suojaa suhteellisen monelta asialta, melkein jopa shankista saamiselta. Vapaudessa olevalle ihmiselle tämä ei tosin ole kovin oleellinen uhka. Tässä yhteydessä on pakko selventää kaikille sivistymättömille, mikä shank on. Se on itsetehty puukko, tuttu amerikkalaisista vankiloista. Esimerkiksi talttapäistä ruuvimeisseliä voi käyttää shankkina, mutta on huomioitava että jos ruuvimeisselillä irrottaa ruuvia, se on pelkkä ruuvimeisseli. Sen sijaan jos ruuvimeisselillä irrottaa henkeä toisesta ihmisestä shankkaamalla häntä kylkiluiden välistä sisään, kyseessä on shank. Niksi-Pirkan mukaan helppovalmisteisen shankin saa tehtyä näppärästi vaikkapa suurehkosta lasinpalasesta, johon kannattaa kierittää hitosti sukkahousuja ympärille kädensijaksi. Muuten voi tulla kämmeneen ikävä vekki, joka on parempi tikkauttaa lekurilla.

Kun siis perushygienia on kunnossa, jääkaapista löytyy rasia viinirypäleitä ja liiton kortti lompakosta, on myös hyvä kannustaa muita kuulumaan liittoon. Tämän voi toteuttaa hoilaamalla Liiton Tyttöä kovaan ääneen julkisilla paikoilla liikkuessaan, tai jos haluaa välttää sitä, että ihmiset tulkitsevat käytöksen mielisairauden sivutuotteeksi, voi pukeutua liitto-aiheisiin vermeisiin. Liittovermeitä saa haltuunsa liittojen kautta tai sitten olemalla oikeassa paikassa, oikeaan aikaan, tuntemalla oikeita ihmisiä ja avaamalla suunsa oikeaan aikaan. 
Kuvassa JHL:n Järjestäydy!-T-paitani, jonka sain olemassa oikeassa paikassa, oikeaan aikaan ja avaamalla suuni oikealla tavalla oikean ihmisen läsnäollessa. Vaikka kyseessä olikin munkki ja onnenkantamoinen, taputtelen silti itseäni olkapäälle, myhäilen ja sanon "Shhh, shhh, shhh.". Itse en ole kyseisen liiton jäsen, kun teen muita hommia, mutta vähintäänkin hengessä mukana ja kuulun kuitenkin kahteen toiseen liittoon. Paita on hieno, ja siinä on oikea sanoma, sillä järjestäytyminen, eli tavallaan työvoiman kartellisoituminen, on heikommassa asemassa olevan ihmisen paras turva ja kansantaloudellisesti järkevää toimintaa. Muuten raha kertyy varallisuudeksi ja sen kiertokulku hyytyy.

Liittopaidasta on erityisesti hyötyä, jos aikoo olla ay-uskottava. Tämä toki vaatii muutakin kuin T-paidan, mutta paita on fyysinen todiste, joka tukee tarinaa. Ay-uskottavat mieshenkilöt ovat uskottavia myös kömöjen sekä muiden miesten silmissä, ainakin itse tunnen useamman tälläisen vempulan, jonka kohdalla tämä pitää täysin paikkansa. Itse pyrin uskottavan lisäksi olemaan myös uskomaton, mistä syystä yhdistän joku kaunis kerta liittopaitaani pikkutakin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti