tiistai 23. joulukuuta 2014

Saunaan menevät joululahjahyödykkeet

Joulu on antamisen aikaa; jos ei anna, ei myöskään saa, näin sanoo huhtikuun -76 Jalluun ensimmäistä kertaa kirjoitettu vanha kaksimielinen kansanviisaus. Itse lahjoittamani lahjat olivat luonnollisesti loistavia, en kuitenkaan meinaa kertoa niitä, sillä joku saattaa matkia ja olla vielä parempi kuin minä. Herkkä taiteilijan egoni ei sellaista kestäisi, joten en kerro antamiani lahjoja kenellekään, vaikka kirveellä uhattaisiin ja varpaankynsiä kiskottaisiin irti! On kamala tilanne, jos selviää että joku on parempi minuna kuin minä. 

Itse antamilla lahjoilla ei kuulu rehennellä. Se on nimittäin junttia ja on tärkeää muistaa, että junttius ei ole uusi musta, junttius on tontoa. Sen sijaan saaduilla lahjoilla saa vähän rehvastella, kunhan sen tekee tahdikkaasti ja ilman liikaa huikentelua ja elvistelyä. Kilttinä poikana sain aikas lailla sopivasti lahjoja, ja ne olivat vielä aika hyviä. Naista en saanut lahjaksi tänäkään jouluna, mutta se nyt olisikin tästä kaaoksesta vielä puuttunut. Lisäksi ihmisiä ei saa kait antaa lahjaksi, kun ei niillä saa kait muutenkaan käydä kauppaa.

Tällä kertaa esittelen kaksi lahjaksi saamaani yleishyödyllistä saunatuotetta, joista toinen on funktionaalinen koriste-esine ja toinen funktionaalinen funktioesine. Saunaan ei voi laittaa liikaa rojua, mutta jotain pikkukivaa sinne voi nykyään sijoittaa, pelkät paljaat lauteet on jo niin nähty.
Kuvassa joululahjaksi saamani saunatonttu ja pullo eteeristä eukalyptuksen makuista öljyä. Eukalyptus on hyvä, sitä ne koalatkin vetelee naamariinsa puissa roikkuessaan päivät pitkät, ja ymmärtäähän tuon. Tontun asento on rivo ja viettelevä, asento on hengeltään lähempänä nk. "viinirypäleensyöntiasentoa" kuin nk. "merenneitoasentoa", joista ensimmäinen on hyvä, miehekäs ja helleeninen asento, kun taas jälkimmäisessä ei kuulu miesihmistä tavattavan. Rietas tonttu löytää sijoituspaikkansa saunan ylälauteilta ja saa ajoittain löylykaverikseen riettaan tonton.
Kuvassa joululahjaksi saamani musta muovikiulu, tehty kierrätysmateriaalista. Todennäköisesti kiulu maatuu itsekseen saunaan ja joku kaunis kerta löydän lauteilta kasan multaa. Muovikoussikka on näppärä jo siitäkin syystä, että sillä ei pysty pahoinpitelemään ryyppykaveria riitelyn jälkeen, kun on alkuun otettu viisi päivää pitkää huikkaa poistumatta asunnosta muuta kuin kauppareissun takia, jolla on vaihdettu tyhjät putelit täysiin ja haettu samalla pakastepizzoja ravinnoksi. Musta muovikiulu on moderni, se korvaa hyvin sukupuoli-identiteettiäni horjuttaneen pinkin muovikiulun. Jos joku muuten tarvii pinkkiä kiulua ja koussikkaa, minulta saa, signeerattuna.

Saunatarvikkeet ovat miellyttävä joululahja, jos siis asustaa asunnossa jossa on sauna. Saunattomalle ihmiselle saunatarvikkeiden hankkiminen on suoranaista vittuilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti