perjantai 11. heinäkuuta 2014

Valkoinen vitriinikaappi

Jokaiseen kotiin kertyy lasitavaraa, josta osa on sen verran hienoa, että niitä ei henno sulloa keittiön kaappeihin, varsinkaan jos kaapeissa ei ole riittävästi tilaa. Avohyllyihin lasitavaraa on nihkeä laittaa, sillä silloin niitä saattaa vahingossa kaatua, jos tanssii (ainoat hyväksyttävissä olevat tanssilajit ovat poskivalssi ja 70-luvun diskotanssi) tai taistelee eksoottisia salamurhaajia vastaan sisätiloissa. Tämän vuoksi on syytä omistaa vitriini, mikä myös vähentää pölynpoistamisen tarvetta kyseisistä astioista. Jälkimmäistä syytä ei pidä tosin sanoa ääneen, sillä silloin syyllistyy laiskuuteen, mikä on kuitenkin kuolemansynti.

Siis vitriini on se juttu. Vitriinit ovat lähtökohtaisesti sellaisia kalusteita, joita miehet eivät omatoimisesti osta, enkä minäkään menetellyt niin. Hyvästä vinkistä tein kuitenkin tarkan täsmähankinnan, enkä katunut, vaikka pidän katumista yleisesti järkevänä ja en ymmärrä yhtään niitä ihmisiä, jotka ilmoittavat etteivät kadu mitään. Vitriinin on syytä olla sopivan kokoinen siihen varastoitavaan tavaramäärään nähden, kuten myös vitriinin on kait hyvä sopia siihen tilaan mihin se laitetaan, niin kokonsa kuin ulkonäkönsäkin puolesta.

Vitriinin sisusta on syytä pitää jonkinlaisessa järjestyksessä, samoin kuin päälle voi ladata tavaraa ainoastaan tarkan harkinnan mukaan. Mikäli vitriinissä on osa, mikä ei näy suoraan ulos, sinne voi sitten kasata ja unohtaa kaikki rojut hyvällä omallatunnolla, ja jos asia vaivaa, sen ei saa antaa näkyä kenellekään. Tilanne on hiukan sama kuin pahanmakuista alkoholijuomaa seurassa hörpätessä, maine ja katu-uskottavuus menee, jos irvistää.
Kuvassa valkoinen vitriinikaappini kuvattuna vinosti edessä, siinä kivasti viinikaapin ja ikkunan välissä. Sopii kuin monokkeli paronin vasempaan silmään. Vitriini on käsintehty ja uniikki, itseasiassa vitriini on jopa samankorkuinen kuin Uniikki. Mikäli heittäisin ennenaikaisesti veivini, vitriini tulisi olemaan todennäköisesti se osa kuolinpesän omaisuutta, mistä perinnönsaajat tulisivat tappelemaan. Vitriinistä tykkää niin myllärin vaimo kuin tytärkin, siksi se on must-hankinta jokaiselle bachelor-miehelle, sillä kaluste ei rajaa yhtäkään neitokaisryhmää pois tykkääjistä. Hankkiessa on vaan tärkeää muistaa, että ei tee sitä yksin. Ikinä.
Kuvassa vitriini edestä. Ylähyllyt olen lastannut ristallilla, alahyllyllä on baaritarvikkeita sekä muutama juomatietoutta käsittelevä kirja. Ristalli on hyvä, ei välttämättä kestä isältä pojalle, mutta ei tässä vielä olla lisäännyttykään. Alakaapissa ei todellakaan ole mitään kiinnostavaa. Ei todellakaan. Vitriinin ovi on vanha ikkuna, siinä on salvat ja kaikki. Mikäli tulee akuutti tarve leikkiä rokkitähteä, eikä halua vetoa sisälle, television voi heittää aina vitriinin lasin läpi ja käytännössä tarve on tyydytetty. Tätä ei kannata kuitenkaan tehdä yöllä, ettei naapurit häiriinny. Vitriinin päällä on kuvia perheestä sekä muovinen jalkaväkimiina, eikun siis palovaroitin.

Vitriini, piste. Aina sille käyttöä löytyy, voi laittaa kirjoja tai laseja. Jos ei ole parempaa lasistoa tai ristalleja, ollaan jo lähtökohtaisesti hakoteillä, ja niistä pitää lähteä. Niitä voi mies hankkia jopa itse, sillä lasistovarustelun voi laskea osaksi miehisyyttä. Juoma on nimittäin juuri niin hyvää, kuin miten kalliista lasistosta sen juo, ja siksi pitää olla muutama arvokkaampi lasi. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti