torstai 29. marraskuuta 2012

Arkihousut

Aika ajoin ihmiselle tulee tarve pukeutua huomiota herättämättömästi tai muuten vain hyvinkin tavanomaisesti (Esimerkiksi kun piilottelee julkisella paikalla mustasukkaiselta ex-rakastajattarelta tai salamurhaajalta. Pahimmassa skenaariossa nämä ovat yksi ja sama henkilö). Tähän tarkoitukseen soveltuu toki perusfarkut, mutta kun vaihtoehtojakin on olemassa, niihin on hyvä pureutua. Farkkuja kun on nykyään vaikka minkälaisia ja jos vetää jalkoihinsa kunnon 70-luvun Saturday Night Fever-Travolta-lahkeiset versiot, erottuu taatusti, paitsi jos nyt sattuu olemaan jossain San Franciscon keskustassa tai jos on siirtynyt aikakoneella 70-luvulle. Farkuista ei nyt siis puhuta. Farkut ovat tässä blogitekstissä jatkossa tabu ja niiden mainitsemisesta rangaistaan bloggaajaa katkomalla tuhmat sormenpäät. 

Yksi hyvä vaihtoehto arkipäiväiseen housupukeutumiseen (Vahvasti olettaen että käyttää housuja arkena. Kaikissa ammateissahan näin ei ole.) on kangashousut, siis semmoiset ihan normihousut, ei suorat housut, vaan housut. Värinä on paras olla jokin muu kuin paratiisilintu, sellaiset housut ovat vähän sellaisille erilaisuutensa korostajille, mistä ei pitkässä juoksussa ole järin suurta hyötyä minkään kannalta. Itse ainakin korostan vain samanlaisuuttani kaikkiin. Itse suosin värinä siis jotain perus vaaleanruskeaa tai jotain semmoista. Kangashousujen kanssa voi pitää jotakuinkin samoja ylävartalon vaatetuksia kuin farkkujenkin kanssa, tosin kauluspaitaa en ehkä käyttäisi kun se saattaisi murtaa arkisen vaikutelman.
Kuvassa perushousuni, jos kuljen väkijoukossa nämä jalassa, minua ei erota sieltä oma äitikään. Housujen ongelmana on rypistyminen ja tilannetta ei paranna vanhoillinen asenteeni miesten housujen silittämiseen (Perustan näkemykseni sille, että Mooseskin laittoi kömönsä mankeloimaan toogaansa kivellä kalliota vasten. Asiaa ei ole kirjattu mihinkään vanhoihin papyruksiin, mutta minulla on tästä vahva kuva mielikuvituksessani.). Persjalkaisuudestani johtuen, olen joutunut käärimään housujen lahkeet lyhyemmiksi, mink ansiosta minulla on aina mukana kokoelma pikkukiviä lahkeissa. Housujahan ei luonnollisesti voi lyhentää, jos tähän kaipaa syytä, tulee katsoa edellistä sulkumerkintää ja soveltaa siitä vastaus; vanhoilliset asenteet, toogan lyhentäminen, Mooses, vaimo, kalanruodosta tehty neula, ja sitä rataa.
Kangashousut ovat kesällä näppärät, koska ne laskevat tuulta läpi. Kangashousut ovat talvella epäkäytännölliset, koska ne laskevat tuulta läpi. Tästä syystä suosittelen pitkiä seslareita käytettäväksi kangashousujen kanssa talvikeleissä, paitsi jos paleltumat ei pelota, on menossa saatille tai jos on muuten vaan tosi kova ja kylmäverinen tyyppi (Kuten mustasukkainen ex-rakastaja-salamurhaaja). Arkena on joka tapauksessa hyvä pukeutua arkisesti, koska muuten kukaan ei huomaa kun pukeutuu paremmin, eikä tasan tule samaa fiilistä. Aina ei voi olla juhlapäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti