tiistai 3. huhtikuuta 2012

Reenaaminen ja lisäravinteet

2000-luvun steriili kaupunkielämä voi herkästi lannistuttaa miehen alkukantaiset vaistot ja sen vuoksi kaltaiseni imagoltaan ultramachomiehen on voimaharjoiteltava säälimättömästi ollakseen edes keskiverto. Persjalkaisen ruuminrakenteen omaavana ihmisenä (klassinen lyhyet raajat, pitkä selkä), ei ole järkevää panostaa jäntevän vaikutelman luomiseen (koska pitkäraajaiset tekevät sen paremmin), vaan on parempi kasvatella massiivista lihaksistoa viemään huomion pois kehon epäkohdilta joihin ei pysty vaikuttamaan. Taipumukseni kuntosaliharjoitteluun voi toki juontaa juurensa myös lapsuuteeni, jossa kerroin noin seitsemänkesäisenä leikkiväni He-Maneillä vielä parikymppisenä. Vaikka pelkkä voimaharjoittelu itsessään pitää kehon testosteronitasot ja verenpaineen mukavasti kohollaan (näin kertoo perstuntuma ja se tunne kuin olisi kahta numeroa liian pieni mopokypärä päässä), pieni lisäbuusti on ajoittain paikallaan jotta homma pysyy mielekkäänä ja elämässä on sitä kaivattua meininkiä. Itse olen ns. kiellettyjen aineiden käyttöön aivan liian nössö, joten tykkään pelailla luontaistuotekaupan hyödykkeillä.

Kuntosaliharjoittelussa kannattaa käyttää isoja painoja, näin säästyy aikaa kun ei tarvitse tehdä niin pitkiä sarjoja. Vapailla painoilla rytkyttäminen on suotavaa, tuntuma on helvetisti (pahoittelen miehekästä kielenkäyttöä tässä yhteydessä, salista kirjoittaminen saa minut testesteroniryöpyn valtaan) parempi kuin millään vehkeillä ja lisäksi kohonnut loukkaantumisriski tuo arkeen vaaran tuntua. Jos reenaa lyhyillä tauoilla, hengästyy enemmän ja näin ei tarvitse tehdä aerobista harjoittelua ollenkaan.

Kuvassa tällä hetkellä hyödyntämäni lisäravinteet poislukien roteiinijauhe, joka viettää laatuaikaa kaapissa.  Vasemmalla  Omega 3-kapseleita, joiden pitäisi olla terveellistä ja jeesata verenpaineen kanssa. Itsehän en kalaa syö koska elimistöni kertoo sen olevan pahanmakuista ja tällöin se ei voi olla hyväksi. Alla Tribulus Terrestris-kapselit, jotka sisältävät kyseistä välimerenmaiden rohdoskasvia jauheena. Mainosten mukaan tribulus nostaa elimistön mieshormonituotantoa ja tekee normijampasta mylvivän testosteronihärän. Oikealla maca-jauhoa jonka makuna rutto, tässä kohtaa aiemmin hyödyntämässäni "koska se on pahaa, se ei voi tehdä hyvää"-logiikassani on nyrkinmentävä aukko. Itselläni maca-jauho ilmeisesti nostattaa libidoa, koska käyttäessäni ravinnetta ajattelen hyvinkin yksimielisesti.
Kuvan ravinteiden lisäksi käytän raakaa roteiinijauhetta palautusjuomana ja silloin tällöin syön kreatiinia muutaman kuukauden kerrallaan (toimii kuin junan vessa). Lisäravinteet tuovat harjoitteluun hetkellistä etua, mikä tosin saattaa mennä ohi käytön lopetettua. Koska edes hetkellinen harjoittelun edistyminen tuo motivaatiota, tykkään ajoittain syödä lisäravinteita, elämä kun on aika harmaata ilman ylä- ja alamäkiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti