maanantai 12. maaliskuuta 2012

Lifestyle: Siivous ja mieheltä haiseminen

Siivous on monesti nihkeä, mutta tarpeellinen askare jottei asuisi saastassa. Biologisessa mielessä heteromiehen on hyvä siivota välillä, muuten ei auta kömöjä kämpille roudata, elleivät sitten ole 2,5 promillen puoliraukeassa pätkässä ja hakusessa ei ole vuosisadan rakkaustarina vaan pikemminkin lihan himon motivoima pikaromanssi josta ei jää tarpeettomia muistijälkiä lapsenlapsille jorinoitavaksi. Siivous ei kannata kuitenkaan liian usein, koska miehen asunnossa kuuluu tuoksua hiukan myskille. Ruumiissa tapahtuvan myskintuoksun tuotannon saa hyvin aikaiseksi, kun rupeaa harrastamaan voimailua, syömään testosteronintuotantoa kiihdyttäviä lisäravinteita sekä vähentämään suihkussa käymistä. Myös ylikorostunut alkoholiharrastus, laksatiivinen- sekä mahdollisimman lihapitoinen ruokavalio edesauttaa mieheltä haisemista. Liiallista mieheltä haisemista voi sitten peitellä kölninvesillä, kuten tehtiin feodaalisessa Ranskassa aateliston toimesta.

Takaisin mieheltä tuoksumisesta asunnon puhtaana pitämiseen. Siivouksen jäljiltä asunnossa tulisi tuoksua raikkaalle, minkä aikaansaamiseksi kannattaa 1. avata ikkunat, 2. pestä lattiat, 3. pestä pyykkiä, käyttää aromatisoitua huuhteluainetta liioitellusti ja levitellä pyykit kuivamaan ympäri asuntoa ja 4. pestä itsensä ihan saippualla.
Kuvassa puhdas lattia, imuroitu ja pesty. Niin puhdas, että siltä voisi vaikka syödä nakit ja muusit. Vaikka tällä kertaa on hämmästyttävän puhdasta, lattian puhtauden normaaliksi standardiksi riittää yleensä se, että siistii pahimmat sukkanöyhdät, hiekanjyvät ja epämääräiset karvat pois kuljeksimasta. Yleisesti pelkkä imurointi siis riittää, paitsi jos omaa samanlaisen imurin kuin itselläni, joka siis huutaa kovempaa kuin imee.
Lattian siivoaminen ei ole kirurgintarkkaa hommaa ja kannattaa pitää tuotos-panos-suhde hyvänä, eli hoitaa homman juostenkustun-nopeasti koska tosimiehellä on aina helvetillinen kiire tekemään ei-mitään. Mattoja kannattaa kanssa pöllytellä silloin tällöin, rupeavat mokomat muuten haisemaan tunkkaisilta, ikään kuin ei asunnossa olisi muita epämiellyttäviä tuoksuja käsiteltävänä.
Kuvassa huuhteluaineen sulotuoksua levittävää, kuivuvaa pyykkiä. Tuoksuna tällä kertaa kestosuosikki vihreä omena, joka kellistyttää vahvan luontaisen keinotekoisella esanssillaan kömön kuin kömön.  
Jos motivaatio siivoukseen on täysin hukassa, voi tehdä niin että rupeaa palkitsemaan itseään oluilla jo siivousta aloittaessa, niin homma hoituu paljon nohevammin. Jos homma sujuu kivasti, saattaa päätyä ravintolakierrokselle asti ja mikäs siinä, kun on puhdas asunto odottamassa nakkikiskalta viime tingassa napattua hetken hairahdusta. Myös musiikin soittaminen siivotessa jeesaa, voi pistää vaikka kaikkien aikojen kovimman haminalaislähtöisen sankarin, Pelle Miljoonan, koskettavan herkän, nuoremman kömön ja vanhemman hopeaketun rakkaudesta kertovan "Renaldo ja Clara"-kipaleen pyörimään ja siivoilla tunnekuohun vallassa vaikka koko kerrostalon C-rapun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti