perjantai 8. tammikuuta 2016

Tupakkatakki

Tällä foorumilla on jo kauan julistettu sitä että oleskelussa, ja siihen liittyvässä vaatetuksessa, täytyy olla rentouden lisäksi tiettyä hienostuneisuutta, dekadenssia ja ripaus häpeämätöntä hedonismia. Kaikkien niiden kirjoitusten määrä kertoo jo itsessään sitä tarinaa, että tämä ei voi olla muuten kuin näin. Häpeämätön hedonismi on nimittäin sellainen asia joka tasan tarkkaan vetoaa myös kömöihin, sillä se kielii itsevarmuudesta, kun se osoittaa harjoittajastaan että tätä ei kiinnosta paskaakaan. Toki tällä välinpitämättömyydellä ja nöyristelemättömyydellä on hintansa, jos meinaa rakennella parisuhteita sen varaan, mutta se nyt onkin ihan eri tarina. Pariutumis-, eli nk. "terminaalivaiheessa" voi olla sitten romanttinen tissiposki, jos siltä tuntuu. Silloin ei taas tarvi välittää paskaakaan siitä aiemmasta tarpeesta näyttää ettei kiinnosta.

Olen jo kauemmin ollut sitä mieltä, että elämäni on aivan sietämätöntä kuraa, koska minulla ei ole oleskeluasusteiden Rolls Roycea, nimittäin tupakkatakkia. Tupakkatakki on hedonistisen oleskelun lippulaivavaate. No siis joka tapauksessa kävi niin että maa järisi, temppelin esirippu repeytyi kahtia ja iso pyörä pyörähti. Tämä kaikki taas johti siihen, että sain vihdoin ja viimein sellaisen peräti joululahjana ja ei voi todeta muuta kuin että olin asiassa aivan oikeassa. Kaikki aiempi oli turhaa. Tupakkatakki ei allekirjoittaneen näkemyksen mukaan sinällään liity tupakointiin itsessään, vaikka takkia on toki yleisesti käytetty lämmikevaatteena piippua poltellessa. Tupakkatakki omistetaan ja tupakkatakkiin pukeudutaan, koska voidaan. Tai no kaikki ei voi, kun eivät omista. Se on taas lähtökohtaisesti heidän oma häpeänsä.
Kuvassa tupakkatakkini, joka on moderni ja hieno. Takin kuosi on tuollaista pehmyttä ja vähän kalansuomumaista ja kiiltävää kangasta. Kangas itsessään tuo tiettyä glamoröösiä takkiin, eikä sekään huono ole, kun onhan se nyt perhana niinkin, että kyseessä on täysi turhake, jolla on tarkoitus näyttää, että minullapas on tällainen ja teillä ei. Toisaalta taas näyttäminen ei ole ikinä turhaa. Se on tavallaan vähän sama asia kuin jöön pitäminen, ja se se on tärkeää. Ei hoidu hommat, jos kukaan ei pidä jöötä. Menee anarkiaksi, siis toimintamallimielessä. Ei johtajuutta, ei omistusta, ei otetta, ei liikettä. Niin joo, kuvassa etualalla on muuten hiiri.

Jos on lupporahaa, tai muita keinoja käytössä, kuten nokkelia ja osaavia tuttavia, kannattaa ihmeessä hankkia tupakkatakki. Se tuo muassaan kaiken muun. Siis aivan kaiken. Kaikki on kuitenkin parempi kuin se ettei omaa mitään, ei edes velkaa. Velka on kuitenkin jotain, pohjimmiltaan suhde, eräänlainen sosiaalinen konstruktio ja välittämistä. Ainakin minä välitän että saan omani takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti