lauantai 16. tammikuuta 2016

Valopallohässäkkä

Loppusyksystä ja talvella Suomi on suurimman osan ajasta synkkä kuin mörön pers...pesä. Synkkyys johtaa helposti mielen ahdistukseen, kun valossa on kuitenkin se oma juttunsa, mikä tekee ihmismielelle hyvää. Oikeastaan ihmisen ei pitäisi muutenkaan elää näillä leveyksillä, kun ihmisen nahka pitää todella huonosti lämpöä, vaikka olisi kuinka karvainen ihminen. Tietyllä tavalla Suomessa elävä ihminen on siis kauhistus luonnonjärjestykselle. Toisaalta taas se on luonnon oma vika että antoi meille kehittyä tälläiset aivot jotka ajavat meidät asumaan luonnottoman kylmiin ja pimeisiin oloihin, joten luonnolle on annettava takaisin sitä mitä tilaa. 

Kylmyyttä pystyy ehkäisemään pukeutumisella ja lämmityksellä, mielen synkkyyttä aiheuttavaa pimeyttä taas valaistuksella. Valaistuksen lisäksi piristystä voi hakea harrastamalla iloisia asioita, kuten vaikkapa napashotteja, ihan niinkuin siinä biisissä. Humpan juonihan menee tosin oikeasti niin, että napashottijuomana ei tosiasiassa kannata juoda mitään perhanan tequilaa, koska ensinnäkin kyseisessä suorituksessa tulisi kuitenkin käytettyä halpaa ja siten myös aivan karmean makuista einestä. Tequila vaatii muutenkin suolat ja sitruunat, siinä pitää sitten käydä viinakaupan lisäksi ruokakaupassa, mikä aiheuttaa vaivaa. Itsehän vetelisin napavirvokkeena marjakossua, koska sitä nyt juo raakana ja lämpimänäkin. Mikäli noudatatte oheista ohjetta, propsit minulle. Takaisin aiheeseen, valaistus on tärkeää. Valoa saa lampuista, jotka ovat myös näpsäkkä sisustuselementti. Toisaalta taas voi hankkia tai saada sisustushärpäkkeitä, jotka toimivat myös valoina. Kumpikin on hyvä, kunhan valosaastetta piisaa.
Kuvassa verhotangon holleille ripustettu valopallohässäkkä, joka on siis saamani sisustustilpehööri, jonka ripustelin nyt sitten tuonne. Systeemin piti alunperin mennä parvekkeelle, mutta koska valopallohässäkän muuntajassa lukee että vain sisäkäyttöön, en todellakaan voinut laittaa sitä parvekkeelle, vaikka kyseessä onkin lasitettu parveke. Ohjeiden vastainen toiminta kun on tontoa, etenkin kun laite saattaisi hajota moisesta. Sitten ei olisi mitään valopisteitä elämässä, pelkkä loputon loppusyksy.

Valoja sisältäviä pikkusisustustilpehöörejä on varmasti aivan järjetön määrä maailmassa. Siitä vaan hankkimaan, ei ne paljoa maksa. Itse vähän vierastan sellaisia patterikäyttöisiä valovehkeitä, kun tykkään enemmän virrasta joka tulee stöpselistä. Sopivan niukka määrä tilpehööriä on hyvä, sillä se jättää tilaa sille että joku kömö sijoittaa lisää tilpehööriä tilpehöörinmentäviin aukkoihin. Sitä voi esimerkiksi jättää taulut naulaamatta seinälle, kun tietoisuus kertoo että sinne tulee kuitenkin jotain muita tauluja seuraksi. Voi myös olla, että halvaannuttava pelko taulun paikasta päättämisestä estää naulan iskemistä seinään. Kaappien paikat on helpompia päättää, kun asunnoissa kaapeille harvempia luontaisia sijainteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti