maanantai 9. helmikuuta 2015

Silistystarpeisto

Aikuisuuteen kuuluu keskeisesti se, että pitää huolen omista velvollisuuksistaan, omasta tontistaan. Jos ei omaa tonttia, myös asumuksen ylläpito riittää, siis sen missä asustaa. Minulle kotityöt ovat osaltaan osa minäkuvaa ja aikuisena olemista, mitä on pakko pönkittää tälläisillä harjoitteilla, koska olen henkisesti 17-vuotiaan koltiaisen tasolla. Suuresti kilpailluilla Pääkaupunkiseutu-Kanta-Häme-Pirkanmaan kömömarkkinoilla ulkopuolelle annetuilla signaaleilla on keskeinen merkitys onnistumisen kannalta, ja tästä syystä minäkuvassa ei saa olla särön häivääkään. Siksi pitää hoitaa kotia ja tonttia.

Kotitöissä on luonnollisesti suosikkeja ja inhokkeja, aivan kuten metsänhoitotyökaluissa, joista oma suosikkini on vesuri. Silittäminen lukeutuu suosikkikotitöihini, sillä sitä tehdessä voi samalla tuijottaa sivusilmällä televisiota kuin aivoton zombie, kuolan valuessa suupielestä matolle. Silitän oikeastaan vain ja ainoastaan kauluspaitoja ja suoria housuja, muiden vaatekappaleiden silittäminen tuntuu täysin tontolta, paitsi jos ovat pahemmassa rypyssä kuin filosofin otsa. Vaatteiden kuivattaminen suoraksi telineessä on täysin riittävää ja sama asia pätee myös vuodevaatteisiin. Kurttulakanoissa uni tulee paremmin ja ryppyyn ne lakanat menee kuitenkin, kun niiden päällä makaa ja pyörii.

Silitykseen tarvitaan kuitenkin välineistöä, ei ole ihan sama miten homman hoitaa. Silityslautaan voisi toki panostaa rahallisesti paljonkin ja ostaa jonkin näpsäkän nanotekniikkalaudan, tai mitä lie niitä nyt onkaan. Koska kyseessä on kuitenkin pelkkä lauta jonka päällä silitetään, kannattaa ostaa peruslauta ja käyttää kalliimman laudan ostamisesta säästynyt raha hedonistiseen elämään ja kömöjen kanssa rillutteluun.
Kuvassa silittämisvälineistöni. Silitysrauta on luonnollisesti höyryversio, sillä eihän sitä jaksa millään pelkättä raudalla hinkata ja veden suihkuttelu erikseen ei käy, vaan vesihommeleiden pitää olla integroitu rautaan. Höyryrauta on teknologiaa ja teknologia on aina hyvästä. Silityslauta on tuollainen häröpallokuvioitu versio, ostin sen kaupasta, koska se oli myynnissä siellä. Käytän yleensä jatkoroikkaa apuna, jotta voin silittää keskilattialla. Taustalla olevalla pikkupöydällä on muuten verenpainemittari, millä mittailen että paineet on varmasti riittävän koholla. Jos ei ole, juon mittauksen jälkeen yleensä puoli litraa kuohukermaa suoraan purkista.

Kuten varmaan jokainen kauluspaitoja silitellyt yksilö on huomannut, paidan hihojen silittäminen ihan peruslaudalla on nihkeää hommaa ja sellainen hihalauta olisi näpsäkkä juttu. Kun hedonistinen elämäntapa, viini, laulut ja kömöt eivät nekään ole mitään ilmaisia, saati edes halpoja asioita, suosittelen jättämään hihalaudan hankkimatta ja pysyttelemään unelmoinnissa siitä, että omistaisi hihalaudan. Elämässä pitää kuitenkin olla niitä pieniä asioita, joiden takia sitä herää raatamaan niska limassa päivästä toiseen. Itsehän en tästä tiedä, kun olen pääasiassa toimistoduunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti