maanantai 16. helmikuuta 2015

Lännenmieshenkinen villapaita

Hipsteröinti on pukeutumisteitse ilmenevä mielentilahäiriö, jota ei pidä tietoisesti kenenkään toteuttaa. Jo Mooses määräsi aikanaan Vanhassa Testamentissa omaehtoiseen hipsteröintiin hairahtuvat ammuttavaksi, mikä oli tulevaisuuteen luotaava tuomio, koska tuohon aikaan ei tiettävästi ollut tuliaseita. Hipster-henkisestä pukeutumisesta saa kuitenkin armahduksen, jos ei ole hankkinut kyseisiä kledjuja itse, vaan ne on hommannut joku kömö. Kuten olen jo joskus aiemmin todennut, on ylipäänsä hyvä ulkoistaa ainakin osa vaatehankinnoista joillekin nahkoille, koska silloin saa yleensä paremman näköisiä vaatteita ja säästää rahaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hipster-vaatteet olisivat jotenkin hienoja. Poikkeukset ainoastaan vahvistavat sääntöä.

Itselläni on ikävä kyllä satunnaisia hipster-lokeroon tuomittavia vaatekappaleita omistuksessani, nämä ovat kaikki joidenkin kömöjen hommaamia ja lasken ne kaikki niiden poikkeusten piikkiin. Todisteena erehtymättömästä tyylitajustani on luonnollisesti se, että pidän Suomen edistyksellisintä pukeutumisblogia. Annoin tämän arvonannon blogille luonnollisesti itse. Kyseisten kömöjen tyylitaju on toki kyseenalainen, koska pyörivät joskus allekirjoittanut käsipuolessaan. Takaisin asiaan, näitä vaatemaailman kauhistuksia voi pitää erikseen päällä, muttei ikinä samaan aikaan, muuten maa järisee ja temppelin esirippu repeää halki. 

Yhtenä hipster-henkisen vaatetuksen poikkeuksena, johon voi pukeutua, pidän lännenmieshenkistä villaneulettani. Neule on moderni, siististi cool ja muutenkin ihan käytännöllinen. Ainoa negatiivinen juttu on ehkäpä neuleen paksuus, koska tummana ja tulisena Pohjolan miehenä hikoan yleensä kuin sika, jos päällä on vähänkin paksumpaa vaatetta, vaikka olisi talvi.
Kuvassa lännenmieshenkinen villaneuleeni, lännenmieshenkinen siksi, koska kaula-aukon lärpäkkeestä tulee mieleen cowboyn kurkkuhuivi. Neuleen väri on joku purppurahko, mikä on hyvä, koska se on vähän punaiseen päin. Punainen on aatteen väri ja siksi punainen on aina muodissa. Kyseinen neule sopisi myös teini-ikäiselle, sillä korkealla kauluksella pystyy peittämään kaulaan imetyt luntit. Itsehän en ole koskaan ikinä moista harrastanut, saati ollut kohteena. En ole. Itse olette.

Yksittäisten hipster-rytkyjen pitämistä ei voi sinänsä pitää pahana, tavallaan sen voi nähdä koko ilmiön ironisoimisena. Sanonpa vaan, että kun kymmenenkin vuoden päästä katsellaan niitä viiksivalluja kuvista, porukka nauraa. En toki lähde tässä sättimään viiksiä itsessään, viikset kun tekee myyntimiehen. Kyse on enemmänkin siitä, miten viiksiä kantaa. Toinen juttu on se, jos vaatetus on kuin puliukon roskapöntöstä. Dorkalta näyttäminen on sekin valinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti