keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Keittiön pöytä

Muutin pääkaupungista pois töiden perässä, tein käänteisesti sen, mitä useammat ihmiset tekevät, tai sitten ennakoin ikääntymistä ja vakiintumista. Maakuntiin muuttaminen laukaisi minussa selkeästi pesänrakentamisrefleksin ja nykyisenä asuntonani toimii 76 neliöinen kerrostalokolmio. Kerrostalo siksi, koska perin peukalot keskelle kämmentä, varallisuuteni ei riitä kaiken teettämiseen jollain veijareilla ja vakiintuminen ei ole edennyt vielä siihen pisteeseen että haluaisin käyttää suuremmin aikaani remontteeraamiseen saati sitten pihan tonkimiseen. Helppous on hyvä. Helppous on helppo. Helppo on varma.

76 neliön bachelorbox vaatii huolellisuutta kalustamisessa. Keittiön koko on kohtuullinen, joten pöydäksi ei sovellu mikä hyvänsä kapistus. Mikäli tila vaan riittää, pöydässä tulee olla massiivisuutta. Massiivisuus on hyvä. Pöydänjalkojen tulee kestää se, että ihmistä paineluelvytetään pöydän päällä (minkä voisi toki tehdä myös lattialla, mutta se ei ole ihan sama juttu. Toivon mukaan ketään ei tarvitse paineluelvyttää asunnossa, mutta jos tarvitsee, on hyvä olla massiivinen pöytä.). Jykevä keittiön pöytä mahdollistaa myös paljon juttuja, joita ei pidä edes kuvitella tehtävän keittiön pöydän päällä, ja siksi en rupea niitä tähän kuvailemaan. Jokaisen pitää vaan itse olla käyttämättä mielikuvitustaan.

Jykevämpi pöytä on samalla yleensä myös useamman ihmisen istuttava pöytä, tässä tapauksessa kyse on kuuden hengen pöydästä. Tällöin on mahdollisuus kutsua koko jatkettu perhe kylään, mitä ei kuitenkaan tule juuri ikinä tehtyä, mutta se ei poista kuitenkaan sitä että asiaan olisi teoreettinen mahdollisuus.
Kuvassa kuuden hengen pöytäni paskalla kameralla ja energiansäästövalossa kuvattuna. Pöydällä on tällä hetkellä laskuja, Napoleon-lasinalusia (must-hankinta kaikille!) ja Reijo Frankia käsittelevä kirja. Muorilta saadut kukkaverhot tuovat kivasti pehmeyttä ikkunaan, jossa olisi muutoin pelkät karmit, kun en olisi kuitenkaan saanut aikaiseksi laittaa verhoja, kun on kuitenkin kaihtimet. Pöytäliina on voitto arpajaisista, tuli täsmälleen siihen aikaan kun mietin että tarvitsisin pöytäliinan. Pöytäliina on hyvä juttu, sillä saa varmaan huomiota naisilta.

Kuuden hengen pöydässä on oleellista myös se, millaiset tuolit sitä reunustaa. Itselläni on ruskeat, kangaspäällysteiset tuolit, mikä on ihan ok. En ole varsinaisesti tuoli-ihmisiä, joten minulla ei ole asiaan jyrkkää mielipidettä. Pitkä selkäosa on hyvä, se tekee istumisesta mukavaa. Tuolien päällisosa on tarvittaessa vaihdettavissa, ja hyvä niin. Vaihtamisen mahdollisuus miellyttää minua siinä määrin, että tuskin tulen kovin äkkiä kuitenkaan vaihtamaan päällysiä. Mahdollisuus tähän riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti