keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Omalaatuinen vedenkeitin

Kaikki kunnolliset ihmiset juovat päivittäin kahvia, joskus kuitenkin on tarvis nautiskella korvaavaa hyödykettä, nimittäin teetä. Teetä litkivät jo Kiinan keisarit aikoinaan, todennäköisesti katsellen samalla kirsikkapuiden kukkaan puhkeamista, todeten samalla että tee on hyvä (Samaiset kaverit totesivat aikanaan hetkellisesti myös että oopium on hyvä, ja jos uskotaan elokuvien maailmaa, samaisen ihmeaineen voimin pystyy vaikka nappaamaan Viiltäjä-Jackin kiinni). Jotta teetä saadaan aikaiseksi tarvitaan käytännössä kahta tarveainetta; teetä ja kuumaa vettä. Vettä voi toki keittää kattilassa liedellä, mutta tämä on fysiikanperstuntumani pohjalta energiankäytön kannalta tehotonta, joten sitä ei pidä tekemän. Jos on yhtään tee-se-itse-miehen ja/tai luolamiehen vikaa, keittää teevetensä kahvinkeittimellä. Ehkäpä paras vaihtoehto on kuitenkin investoida vedenkeittimeen, kuitenkin pitäen mielessä että keittimissä on eroa.

Kunnon hedonistille ja kosmopoliitille ei perusvalkoiset keittimet kuitenkaan kelpaa, vedenkeittimessä tulee olla asennetta. Herranjumala, laitehan muuttaa taskulämpöisen veden kiehuvan kuumaksi alta minuutissa! Lisäksi myös laitteen muotoilussa sopivankaltainen erilaisuus on positiivista, laitetta kun voi käyttää kivasti keittiön sisustuselementtinä. Puhumattakaan siitä että laitteella pystyy tuottamaan kiehuvan kuumaa vettä, lisää vain vesi! Jos haluat että laite toimii, lisää myös sähköä pistokkeen kautta.
Kuvassa vedenkeitin, Bob. Vaikka yleensä vierastankin  tuotemerkkien mainitsemista, tässä yhteydessä on tehtävä poikkeus, sillä aparaatin nimi on merkittävä osa laitetta, erityisesti kun nimi ei rimmaa lainkaan keittimen ulkonäön kanssa. Keitin on väriltään härskin vihreä ja päällä on turkoosi harjas. Harjaksen funktio on ilmeisesti pelkästään esteettinen, tosin voihan sillä vaikka halkaista kananmunan. Harjas luo Bobille liskomaisen ilmeen ja kun keittimessä ei vihreän värin ja harjaksen lisäksi olla huomioitu liskomaisuutta oikeastaan ollenkaan, loppupäätelmänä on WTF. Pienenä kuriositeettina keittimen virtakatkaisin on läpinäkyvä ja sen sisällä on valo joka vilkkuu kiihkeästi vettä keitettäessä. Ilmeisesti tämän tarkoituksena on simuloida tulta. Äärimmäisen hämmentävää.
Kun siis menette tämän blogikirjoituksen alitajuntaan syöttämien piilovaikuttimien ajamana vedenkeitinostoksille, älkää päätykö perusturvalliseen valintaan. Jos mukaan tarttuu jotain yhtä hämmentävää kuin Bob, tienaa helpon vitosen, yksi Reiska lupasi maksaa. Juuri keksimäni Reiska on tosin ihmisenä kierompi kuin rikkurit, ja tämä on paljon sanottu; rahaa siis tuskin kannattaa oikeasti odottaa, hämmentäviä hetkiä kylläkin. Vedenkeitintä metsästäessä reviiriä kannattaa laajentaa perinteisiä elektroniikkakauppoja laajemmalle, sillä Bobkin tarttui mukaan kirpputorilta minulle jostain täysin käsittämättömästä syystä samassa asunnossa kanssani majailevalle naisihmiselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti