lauantai 18. marraskuuta 2017

Harmaat sukat

Ostan harvemmin sukkia, ja silloin kun ostan, hommaan niitä yleensä useammat samanlaiset parit kerralla. Tämä siksi, koska sukkaparien toinen kappale jää monasti pyykkikoriin, jolloin käsillä on yhden sukan kriisi. Kun omistaa useammat samanlaiset sukkaparit, niin niitä voi sitten naitella ristiin rastiin, vähän kuin Euroopan monarkkiperheissä konsanaan. Jossain vaiheessa on sitten normihommia, että joku jälkeläinen ties monennessa polvessa syö ruohoa.

Sukissa oleellisimmat kriteerit ovat vähänukkaisuus ja konservatiivinen värimaailma. Värikkäiden sukkien käyttäminen on anarkiaa ja peppipitkätossuilua, jota aikuisen, karvaisen miehen ei kuulu tehdä. Lisäksi tummat sävyt on hyvästä. Itse harrastan yleensä mustia sukkia, mutta juuri nyt kovimmassa käytössä taitaa olla harmaat sukat, joita omistan varmaan kuusi paria. Sukkia on käytetty sen verran paljon, että ne ovat hiukan eri sävyä pesemisestä johtuen. Tämä on itsessään vähän huono juttu, kun sitten sukkapareja ei voi oikein miksailla keskenään, kun  pesukori ottaa jumalille menevän osuutensa.
Kuvassa esimerkkipari harmaista sukistani. Saattavat muuten olla jopa eri paria, kun tuossa on kuitenkin vieno sävyero havaittavissa. So not. Ovat sopivan napakat jalassa, ja eivät nukkaa jalkoja ollenkaan. En muista kyllä yhtään mistä ostin, mikä on sinänsä harmi, kun voisin ostaa noita lisää. 

Sukat on kyllä sellainen vaatekappale, että niitä ei tule liikoja pohdittua, vaikka sukkia tulee käytettyä joka päivä. Paljon enemmän sitä tulee mietittyä vaikkapa infrastruktuuria ja viinirypäleiden kilohintaa. Sukkia ostaa lähinnä silloin, kun on lähtenyt ostamaan jotain muita vaatteita. Jotkut hipsterit ovat tästä tietenkin eri mieltä, kun pitää olla eri pituisia sukkia kaikissa sateenkaaren väreissä. Voihan siitä tietysti saada perverssiä nautintoa, jos joku huomaa "puolivahingossa" vilahtavat joulupukkisukat, mitta helpommin huomiota saa vaikka kulkemalla aina sepalus auki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti