torstai 4. helmikuuta 2016

Olkalaukku

Ihminen tarvitsee tietyn määrän tavaraa aina mukanaan. Vaikka normaalisti pärjääkin pyhällä kolminaisuudella (avaimet, kännykkä, lompakko), useimmiten pitää olla myös muuta tavaraa mukana, koska ikinä ei tiedä mihin joutuu. Sitä saattaa vaikka maitokauppareissulla ajautua Kouvolaan, ja siinähän sitten ollaankin, jos ei ole mitään tavaraa mukana. Vaikka Kouvolaa parjataankin paljon johtuen erityisesti sen 70-luvun funkkis-betonimonoliittimaisesta kaupunkikuvasta, Kouvola ei ole kokonaan huono. Jos näet televisiosta ihan sattumalta jonkun fitness-kissan, on 75% mahdollisuus, että kyseinen kedon kukka on kotoisin Kouvolasta. Kouvola sijaitsee Kymenlaakson paskemmalla puolella, mutta se on siltikin parempi kuin (lisää oman maakuntasi nimi tähän, paitsi älä silloin jos se on Kymenlaakso). 

Kouvola on fuusiokaupunkina sinällään melko tuore tapaus, eikä uutuus sinällään tuo välttämättä laatua. Vanhempien kaupunkien kohdallahan asia on vähän kuten ihmisten kohdalla, muutamat harakanvarpaat silmäkulmissa ei haittaa, varsinkin silloin, kun on valinnut vanhenemisstrategiaksi mallin "hyvä portviini". Uusissa kaupungeissa vieraillessa on joka tapauksessa sitäkin tärkeämpää pitää pieni määrä tavaraa nenossa mukana, ja tätä tarkoitusta varten pitää olla jonkinlainen laukku tai vastaava. Itselläni oli sellainen kantolaukku, tai siis on yhä, mutta vuosien ahkera käyttö on tehnyt tehtävänsä, ja nyt laukku alkaa olemaan elinkaarensa päässä. Kun en kuitenkaan ole budjetoinut uuteen laukkuun, piti edetä strategialla halpa. Halpa on hyvä. Kun ostaa halpaa, jää rahaa yli. Raha taas on käyttövoimaa.
Kuvassa uusi olkalaukkuni, jonka hankin lähinnä siksi koska se oli alennuksessa ja halpa. Ei se nyt ihmeellinen ole, mutten oikein tiedä, että millä lailla se voisi edes olla ihmeellinen. Sinne voi laittaa tabletin ja joitain papereita. Laukku on kanssa riittävän pieni, että se olalla voi vetää ukemin ilman että laukku olisi tiellä. Kömöt tykkäävät miehistä, jotka heittävät ukemin tuosta vaan kadulla. 

Laukun ulkonäöllä pitäisi kai olla merkitystä, ja onhan sillä. Ei kuitenkaan suurta. Ehkä. Jotakuta saattaa myös tässä vaiheessa peliä mietityttää, että miksi ihmeessä tässä kirjoituksessa käsiteltiin Kouvolaa, tuota pieniä tehdaspaikkakuntia sekä maalaisseutua sisälleen imaissutta, elinkeinorakennemuutoksen runtelemaa Pohjois-Kymenlaakson metropolia. Kouvolahan liittyy halpoihin olkalaukkuihin yhtä paljon kuin samurait liittyvät ydinfuusioreaktorin toimintaperiaatteisiin. Allekirjoittanut ei ole kuitenkaan tainnut viettää kyseisessä kaupungissa kuin muutaman yön elämänsä aikana ja on oletettavaa, että allekirjoittanut päätyy ennemmin asumaan ydinjätteen loppusijoitusonkaloon kuin Kouvolaan. No, vastaushan on yksinkertaisesti se, että ihan koska asia pälkähti päähän ja koska voin. Harvempi kuitenkaan ruotii Kouvolaa kunnolla, paitsi kouvolalaiset, ynseissä ja inhorealistisissa ajatuksissaan.


1 kommentti:

  1. Laukkuhan on varmasti hyvä pikkutavaran kuljetukseen, mitä hinnasta, Kouvolasta en osaa sanoa mitää, kun en kunnolla tiiä missä se on, oisko itä/etelä suomessa. :) Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista