keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Absintti-peltipurkki

Purkit, purnukat ja kaikki vastaava säilytyshyödyke kuulostavat näin sovinistiselta näkökannalta ja impivaaralaisesta viitekehyksestä tarkasteltuna hieman kömöjen hommilta. Tästä syystä mm. "En ole sovinisti, mutta..."-ihmiset eivät käytä säilytyspurnukkoja ollenkaan, vaan syövät kulutushyödykkeensä suoraan ostopakkauksesta. Säilytysastioilla on kuitenkin oma paikkansa kodissa ja niitä on siksi järkevä hankkia. Osa purnukoista on suhteellisen aktiivisessa käytössä, ja siksi ne on järkevä pitää näkösällä, mikä asettaa tiettyjä ulkonäköpaineita näille kyseisille astioille. Siksi kannattaa aina kaupassa pitää silmäillä, jos sattuu hyviä säilytysastioita hollille. Saattavat mokomat lähteä matkaan helpolla heräteostos-vitosella.

Moni säilyttää kahvia, teepusseja ja joitain keksejä erikseen hankituissa säilytysastioissa. Tämä on ihan järkevää, paitsi keksien osalta, sillä keksit sisältävät sokeria ja muita ihmistä lihottavia ainesosia, eikä keksien monesti sisältämä gluteeni ole sekään kaikille hyväksi. Tulee vielä aikuisiän diabetes, ilmavaivat, kuumat aallot ja vaikka mitä, jos joka päivä mutustelee keksiä naamaan. Tietyt hyödykkeet ovat kuitenkin kuin luotuja säilytyspurkeille, ja siksi niitä purkkeja tarvitaan.

Tein joululahjaostoksilla heräteostoksen itselleni, kun hyllystä pompsahti silmiin iki-ihana peltipurkki, jossa oli Blanou-merkkisen absintin kuosit. Sinälläänhän pullossa myytävän tavaran vuoraaminen peltirasian kuosiin on jopa perverssiä. Joskus tälläiset epäloogisuudet kuitenkin piristävät päivää, vaikka  lähtökohtaisesti kannattaa kuitenkin varuilta tuomita vastaavanlainen vahvemman oikeuteen johtavana anarkiana. Purkki kuitenkin miellytti silmää ja mieltä, joten se lähti mukaan, huolimatta siitä, ettei allekirjoittaneella ole mitään hajua, mitä siihen tulee laitettaman. Kyllä sen joku kömö kuitenkin jossain vaiheessa sanelee, jos ei muuten.
Kuvassa absintti-aiheinen peltilaatikkoni, jossa voi säilöä vaikka mitä, paitsi absinttia, kun peltirasia on huono säilytysastia nesteille. Purkki on mainostamaansa tuotteeseen nähden oikean värinen, huomioiden toki että absintti on oikeasti yleensä vaaleamman vihreää. Purkissa on kuva absinttikömöstä, jota voidaan kutsua tässä yhteydessä keijukaiseksi, kun juomakin on lempinimeltään "vihreä keiju". Purkin kuvioinnit luovat mielikuvan absintin nauttimisesta aiheutuvasta deliriumista, tosin itsehän en moisesta tiedä muuta kuin mitä isojen poikien kertomat jutut ovat antaneet ymmärtää.

Vielä on pahasti auki mitä purkkiin päätyy. Sen voi jo kertoa varmana tietona, että keksejä sinne ei ainakaan mene, kun sitä vihtahousun ambrosiaa ei asuntooni vakituisesti hankita. Teelle ja kahville on jo omat purkkinsa ja absinttipurkin hyödyntäminen sellaiseen voi luoda kamalia pettymyksiä ja kouristuksia, kun viinakramppien kourissa ja vierotusoireissa yrittää etsiä helpotusta väärästä paikasta. Itsehän en toki ole lähimainkaan tuota pistettä alkoholiriippuvuuden suhteen, mutta kun ikinä ei voi tietää, niin on parempi pelata varman päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti