tiistai 17. marraskuuta 2015

Matkakaiutin

Tunnelma. Tunnelma määrittää paljon sitä, millainen mieliala meillä on ja miten me suhtaudumme asioihin. Täten myös tunnelman luominen on äärimmäisen tärkeä kyky. Kaikkeen ei pysty vaikuttamaan ulkoisilla ärsykkeillä, ihmisen olemassa oleva olotila luonnollisesti vaikuttaa siihen, minkälaisena hän kokee vallitsevan tunnelman. Tunnelmaa voi myös hyödyntää siihen, että saa vietyä kömöltä jalat alta, tosin tätä varten jokaisen siihen suuntaan vinksallaan olevan olisi syytä opetella myös useampia erilaisia jalkapyyhkäisyjä, kamppeja, lonkka- ja takavyöheittoja, jos on riittävän voimakas. Pääasia että saa murh...hurmattua toisen niin, että tuntuu ja ryskyy.

Yksi tapa luoda tunnelmaa ja pysyviä muistijälkiä, on musiikki. Musiikki on hyvä, paitsi jos kyse on paskasta musiikista, mikä tosin on subjektiivinen juttu sinänsä. Kun nykyään on kaikenmaailman kannettavia härpäkkeitä ja teknologiaa, musiikin saa sinne minne sen haluaa saada. Tämä on ihan näpsäkkää myös halutun tunnelman luomisen kanssa. Paikan päällä luotava musiikki ei ole kiinni volyymistä, ainakaan silloin jos puhutaan sellaisista intiimeistä hetkistä. Liian kovalla soitettu muzakki on muutenkin huono, se rikkoo tunnelman ja saa tärykalvot vuotamaan verta ja limakalvoja. Tämä on verrattain ikävää, erityisesti jos on pukeutunut valkoiseen paitaan; tulee sellainen Japanin lippu olkapäälle. 

Erityisesti edellä mainitusta syystä johtuen, pieneen tilaan luotavan musiikin kanssa on riittävää, että on sellainen pieni ja näpsäkkä kajari mukana. Sellainen, mikä menee tyyliin taskussa, mutta tuottaa riittävän äänentoiston. Se on hyvä. Luonnollisesti kaiutin vaatii nykypäivänä jonkin varsinaisen musiikkia toistavan laitteen, mutta se nyt vaan on niin. Sellaisia laitteita aika monelta löytyy kuitenkin taskun pohjalta, niin siitä on aivan turha jauhaa enempää.
Kuvassa pieni bluetooth-kaiuttimeni, jonka vieressä on tulitikkuaski ilmentämässä pienuuden mittakaavaa. Kaiutin on siinä mielessä hämmentävä peli, että se vaatii kiinteän alustan, jota se hyödyntää bassoäänten aikaansaamiseksi. Hämmentävää ulkoavaruusteknologiaa. Kaiuttimen pohjassa on magneetti, jolla sen saa vaikkapa jääkaappiin kiinni, mikä on sekin teknologiaa suoraan valovuosien päästä tulevaisuudesta. Kaiutin on tylsän valkoinen, mutta valkoisena se oli HALPA, mikä on aina hyvä. Paskaakos sa kajarin väri ketään kiinnostaa, vaan se suorituskyky.

Jonkinlainen matkakajari on hyvä olla, se on tätä päivää tämänpäiväisimmillään. Ihmiset kuitenkin liikkuu, ihan niin kuin junat ja kömöt sen yhden biisin mukaan. Siksi myös tunnelmakoneen on hyvä kulkea mukana. Jos ei handlaa tätä musiikki/tunnelma-juttua, kuten allekirjoittanutkaan ei umpipaskasta musiikkimausta johtuen oikein handlaa, niin sitten on ehkä hyvä olla hullunkomea tai jotain. Itsehän luotan jatkossakin täysin luokattomiin juttuihin, joiden viljelyä luullaan hyväksi itsetunnoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti