maanantai 27. elokuuta 2012

Oleskeluhousut

Vapaapäivänä tai iltaisin kotona hengaillessa pukeutumisessa mietitään yleensä lähinnä käytännöllisyyttä, eikä niinkään ulkonäköä (sama pätee myös hiphop-keikan esiintyjien pukeutumiseen, pl. vaatteiden käytännöllisyys). Parhaita vaatteita edellä mainitunlaiseen ajanviettoon ovat sellaiset vaatteet, joita ei varsinaisesti voisi edes käyttää muissa tilanteissa, jättäen huomioimatta vaatteet joita ei voi käyttää missään tilanteessa, kuten lappufarkut. Kotona oleskelua varten minut painostettiin tein itsenäisen valinnan hankkia olohousut, tai miksi niitä nyt sanotaankaan. Olohousut jalassa tuntuu siltä kuin ei olisi housuja ollenkaan jalassa. Tämä tunne on hyvä, samaa mieltä ovat taatusti ainakin aina toogassa heilunut Sokrates sekä nykykuuluisuuksista ainakin M-junalle vilauttelija. Toki voi olla myös ilman housuja, mutta tällöin ei jää mitään mielikuvituksen varaan ja jos tulee vieraita kylään, he yllättyvät todella.

Oleskeluhousut jalassa tulee heti kotoinen fiilis ja tuntuu siltä kuin olisi lauantai-aamu; viikonloppu vielä suurelta osin edessä, eikä sen suurempi kiirus mihinkään. Oleskeluhousut jalassa on nopea paeta, jos asunnossa syttyy spontaani tulipalo ja jos housut ottaa jalasta, niitä voi käyttää näppärästi vaikkapa kääntöveitsellä varustautuneen hyökkääjän torjumiseen (pistohyökkäyksen voi väistää sivulle ja pyöräyttää housut veitsikäden ympärille. Hyökkääjää voi tämän jälkeen kuristaa housuilla ilman että jää rumia jälkiä kaulaan.). Lisäksi olohousut luovat ihmiselle mielikuvan keskiluokkaisuudesta (mikä itsessään on sosiaalinen konstruktio ja ihmiset eivät tod.näk. oikeasti hahmota sitä, kuuluvatko oikeasti keskiluokkaan), ainakin niille jotka ovat katsoneet amerikkalaisia elokuvia (niitä kivoja perheleffoja joissa ei lahdata kolmasosaa jonkin muun mantereen paikallisväestöstä). Myös ukemit, sudokut, kamasutrat ja harakirit luonnistuvat paljon vetreämmin oleskeluhousuissa.
Kuvassa ruudulliset oleskeluhousuni, materiaalina puuvilla. Keveät kuin etelätuuli ja joustava vyötärönauha takaa nopean pukeutumisen ja riisumisen, joten housujen käytännöllisyys on sinällään kiistatonta. Housuissa on myös kätevät taskut joissa voi varastoida tavaraa, kuten maitolitraa. Ruudullinen kuviointi mahdollistaa maastoutumisen ruudullisiin vaatteisiin pukeutuneiden ihmisten laumaan; näin petoeläinten saalistus vaikeutuu kun ne eivät välttämättä hahmota saalisihmisten muotoa.
Pidemmittä puheitta toteankin, että jokaisella on hyvä olla olohousut kotona, piste. Joka väittää muuta, kerjää allekirjoittaneelta haastetta oikeuteen, syytekohtina sananvapauden kahlitseminen ja kahlitseminen. Kahlitsemisesta syyttämiseltä on hyvin vaikea puolustautua, sillä kukaan ei usko että ihmistä syytettäisiin kahlitsemisesta vailla perää. Viimeistään villit huhupuheet ja sosiaalisen median lynkkausviestit hoitaisivat rankaisemisen vaikka oikeuslaitos ei tähän lähtisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti