lauantai 12. syyskuuta 2015

Putkikassi

Kun ihminen yöpyy jossakin muualla kuin kotona, mukana on aina syytä olla riittävästi vaihtovaatteita ja muuta sälää, koska ikinä ei voi tietää mitä tulee tapahtumaan. Esimerkiksi on verrattain ikävää, jos ei ole vaihtohousuja matkassa, kun kävelytiellä vastaan horjunut, Lady Lasolia ja auton pakoputkista irtoavaa karstaa aamupalaksi nauttinut herrasmies rykäisee mustat veret housuille ohi pyyhältäessään. Tämän vuoksi on aina hyvä olla ainakin yhdet vaihtovaatteet mukana, mielummin toki useammat, koska yökyläilyt saattaa vahingossa venähtää päivällä pidemmäksi. Näin käy varsinkin, jos sattuu olemaan Hämeen revityin liituraita.

Tarvittava varavaatetus asettaa luonnollisesti omat vaatimuksensa kuljetustarvikkeille. Joku koulupoikien pikkureppu ei vaan riitä, erityisesti jos on matkassa kauluspaitaa tai vastaavaa huonommin ryppyjä sietävää vaatetusta messissä. Jo yhden yön yli kestävälle sankaroinnille pitää ottaa matkaan vähintäänkin kahdet kalsarit, T-paidat ja sukat sekä vaihtohousut, kun ikinä ei voi tietää milloin norovirus, puklutauti, tai joku muu vaatteet ikävästi sotkeva sairaus iskee. Tämän vuoksi on oltava aina valmis.

Jos lähden pidemmälle, lähinnä hotelliyöpymisiä sisältävälle matkalle tai ulkomaanreissulle, homma toimii matkalaukulla. Jos taas ei olla niin kauaa tien päällä, ainoa oikea vaihtoehto on putkikassi. Putkikassi on hyvä. Siihen mahtuu tarvittaessa sillai sopivan paljon tavaraa, että voi olla vaikka viikon teillä tiettämättömillä. Jollekin kannattaa silti ilmoittaa, etteivät perhanat laita kuvaa lehtiin ja poliiseja perään. Sellainen kun on kiusallista ja tuottaa suurta häpeää koko suvulle.
Kuvassa musta putkikassini. Musta on hyvä ja tavanomainen väri putkikassille. Putkikassissa on perustaskun lisäksi kaksi sivutaskua, joihin voi laittaa tärkeämpää kamaa, kuten kännykän laturia, papereita ja pienen määrän viinaksia lääkkeeksi. Putkikassissa on olan yli heitettävä kantohihna, sekä myös käsikantohihnat, mikä on hyvä. Putkikassin on hyvä olla sen verran iso, että sinne mahtuu sikiöasennossa itse piiloon, jos yrittää salakuljetuttaa itseään johonkin random-paikkaan tai jos pitää syystä tai toisesta olla jemmassa joitakuita äijiä. Minä en ainakaan kysele syitä moiseen.

Putkikasseja on monenmoisia, kannattaa vaan hommata sellainen normiversio, jos ei siis kyseistä hyödykettä jo omista. Putkikassin ei tarvitse olla mitään kummempaa merkkiä, sillä merkit ja brändit ovat kapitalistien salajuoni, jolla kusetetaan rehellistä duunaria maksamaan olemattomista mielikuvista. Putkikassissa ei pidä olla mitään turhia krumeluureja, eikä se saa olla räikeän värinen, sillä sellainen olisi kauhistus Jahven silmissä. Lukekaa asia vaikka Psalmeista, jos ette miehen sanaa usko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti