tiistai 18. kesäkuuta 2013

Hänen ilokseen juomutettu kauluspaita


Elämänhallinnassa keskeistä on oman tontin hoitaminen viimeisen päälle ja tässä yhteydessä en tarkoita nyt puutarhanhoitoa. Elämässä tulee eteen tilanteita jolloin pitää pukeutua kauluspaitaan (Jos on kunnon nousukas juppi tai titteliltään arvokkaampi hopeakettu, tälläinen tilanne voi tulla eteen päivittäin.), ja jok'ikisen sankarin tulee osata pistää paitansa kuosiin. Mikäli et siis omaa kodinhoitajaa tai vaatekomerossa asuvaa bolivialaista miestä, silittäminen hoituu helpoiten niin, että hankit ainoastaan sellaisesta materiaalista valmistettuja kauluspaitoja, jotka siliävät helposti. Lisäksi suosittelen lämpimästi vaatteiden pölläyttämistä heti pesun jälkeen ja kuivattamisvaihe kannattaa hoitaa niin, että paita on valmiiksi henkarissa.

Mikäli haluaa säästää itsensä vaatteiden silittämiseltä vielä tätäkin paremmin, kannattaa hankkia sellaisia paitoja, jotka ovat sillä lailla rypytettyjä, että niitä ei tarvitse silittää ollenkaan. Erityisen kätevää tämä on niissä tapauksissa, jos joutuu juoksemaan iltamenoissa vähän väliä; näissä yhteyksissä kun saattaa tulla nautittua hapanta ja happaman nauttiminen vähentää kiinnostusta kotihommiin, kuten paitojen silittämiseen, imurointiin ja vaimon lempimiseen. Alkoholin nauttiminen sosiaalisessa kontekstissa saattaa riistäytyä käsistä, jos kissanristiäisiä on viikkotolkulla putkeen ja jos ammatissa tilanteita tulee toistuvasti. Tiedät olevasi hyvää vauhtia matkalla kohti pohjaa siinä vaiheessa, kun ystävien nimike muuttuu ryyppykavereiksi ja kaveriporukkaasi ryhdytään kutsumaan juoppokööriksi. Ongelman tunnistaa myös siitä, kun viihtyy puistobaarissa anniskeluravintoloita paremmin, harrastaa säestämätöntä karaokea pumminuotion (Tynnyri, jossa palaa epämääräisiä asioita.) loisteessa tai kun huomaa A-Valinnan ostoskassista löytyvän lähinnä Vadelmakimaraa, Valdemaria tai vastaavaa ällötystä, jossa volttien ja hinnan suhde on kohdallaan. Sinällään tämän kyseisen pisteen tarkka määrittäminen on vaikeaa, koska ei ole olemassa tiettyä ikää tai alkoholinkulutuksen määrää, missä muutoksen voidaan katsoa tapahtuneen. Ongelmallista on myöskin Häppä-Heikin maineen häivyttäminen, ellei sitten raitistu aivan täysin.
Kuvassa valkoinen rypytetty valkoinen paitani, varma valinta jos haluaa löytää punaviinitahroja päältään. Mikäli haluaa että näyttää paita päällä joltain, kannattaa syödä kohtuullisesti ja nostaa painoja. Ei kannata ostaa liian isoa paitaa, jottei näytä lihavalta, eikä myöskään liian pientä paitaa, jottei näytä liian pieniin paitoihin pukeutuvalta veijarilta.  

Silitystä kaipaamaton kauluspaita on kuin yhdyntä ehkäisypillereitä käyttävän kömön kanssa; asiat järjestyvät mutkattomasti, homma toimii ja saadaan palautetta (Mikä ei ole hyvä juttu silloin kun palaute on negatiivista.). Silitys vie tärkeää aikaa pois tyhjänpäiväisillä nettisivuilla hengailulta ja jos silitettävää on todella paljon, on pakko kysyä, tämänkö vuoksi sotaveteraanit aikoinaan taistelivat (Oikeastaan he taistelivat varmaan lähtökohtaisesti sen vuoksi, ettei vaihtoehtoja paljoakaan jätetty, mutta ei nyt mennä tähän asiaan sen syvemmin.). Mikäli siis menet ja hankit kauluspaitoja, mikä sinällään on ei-hampuusin merkki, hanki myös sellaisia helposti siliäviä, tai silitystä kaipaamattomia kauluspaitoja. Ne ovat hyviä.

torstai 6. kesäkuuta 2013

Tilanteeseen sopiva "old-class-douchebag"-vaatetus

Kömöjen kaataminen on kiinni asenteesta, ikävästi tosin joillakuilla on tapana syyttää asiasta täysin toissijaisia asioita, kuten vaatetusta tai maahanmuuttajia, vaikka asioiden välillä on yhtä paljon yhtenäistä kuin pingviineillä ja maapähkinöillä, joista jälkimmäiseksi mainituilla tosin on se yhteinen piirre, että molempien kanssa voi nauttia ruokajuomana chardonnayta. Vaikka asenne onkin merkittävin juttu, jotta mieshenkilö voi olla kuin moderni Auervaara (mielellään sellainen, joka ei sumuta rahoja samalla, vaan pyrkii viemään ainoastaan kunnian, vaikkakin nykykäsityksen mukaan, sukupuolesta riippumatta kuka hyvänsä voi hyppiä sängyssä kenen hyvänsä kanssa ja asialla ei ole mitään tekemistä kunnian kanssa, ja hyvä näin.), flaksin käyminen rakentuu myös toissijaisten seikkojen ympärille. Yksi hyvä keino on olla tilanteen, paikan ja kohteen suhteen oikein pukeutunut. Hallittu pukeutuminen on hyvä keino saada toivottua huomiota, eikä sinällään kannata vielä huolestua jos homma ei ole täysin vielä hanskassa, kömöt yleensä jättävät pukeutumisen saralla tehdyt pienehköt harha-askeleet tietoisesti huomioimatta. Omalla kohdallani pukeutumisvirheet ovat yleisiä ja siten myös seuraani eksyneitä ihmisiä yhdistää poikkeuksellinen hoivavietti, taipumus empatiaan ja heidän kohdallaan myös armolla on merkittävä rooli pariutumiskysymyksissä.

Yleinen junttimaisuus ja turvenuijamaisesti pukeutuminen on mielenkiintoinen seikka sinällään (kuriositeettiseikkana, kuuntelen tätä kirjoittaessani Popedaa, olen seitiohuessa ja en ole pukeutunut housuihin.), mutta ylipäänsä vaatetuksessa on tärkeää keskittyä paikalliseen ja ajalliseen sijoittumiseen, yleisten trendien rajoissa pukeutumisen sijaan. Jokainen yksittäinen valtio sisältää helkkarinmoisen kokoelman eri kulttuureita (Väite voi olla vaikea sulattaa, mutta näin se vaan on, ja jos ette allekirjoita, haistakaa huilu, senkin mistään-mitään-tajuamattomat monokulttuuriperkeleet! Selventäisin asiaa polveilevasti, mikäli en tosiaan olisi seitiohuessa, mutta näin ei vaan satu olemaan.), mukaanlukien nuoret, vanhat, alakulttuurisankarit, kuten vanhan koulukunnan sosialidemokraatit, ja muut veijarit. Näin ollen on oleellisempaa sulautua hetkessä vallitsevaan kulttuuriympäristöön, yleisten trendien mukanajuoksemisen sijaan.

Kuvassa esimerkki kömöjen kaatamiseen totaalisesti sopimattomasta pukeutumisesta, PAITSI jos vierailukohteena on pienen, syrjäisellä maaseudulla sijaitseva kuppila, jossa kaikilla muilla on vastaavanlainen vaatetus. Lyhythihainen kauluspaita sopii hyvin oikeastaan ainoastaan +50-ikäisille miehille, itse käytän välillä sellaisia salaa puvun kanssa, jolloin hihojen lyhyys ei näy kenellekään. Suosittelen silti että lyhythihaiset kauluspaidat kannattaa jättää kauppaan, tosin jos on varttuneempi hopeakettu, joka ei kestä kuumaa, lyhythihainen kauluspaita saattaa olla hyvä hankinta.
Kuvassa tämän kevään joutsenet pulikoimassa, kuva on otettu verrattain etäältä johtuen siitä että joutsen on aika iso ja vittumainen elukka, joka saatta tulla nokkimaan, jos sitä lähestyy. Nyt kun ilmat ovat lämmenneet, kuvan rantapätkä on rumentunut huomattavasti, sillä joutsenten elintilan ovat vallanneet hipsterit, jotka ryömivät maan alta rumine sänkineen ja hallitun puliukkomaisine rytkyineen.




Toivon mukaan tämä kirjoitus opetti jotain. Jos ei, en oikeastaan välitä, vaan kirjailen lisää jahka ehdin.